Читај ми!

Лајовић у другом колу Мастерса у Паризу

Душан Лајовић је успешно стартовао на Мастерсу у Паризу, пошто је савладао Француза Николаса Мауа са 7:5, 6:3. Лајовић, који је из квалификација стигао до главног жреба, у другом колу састаће се са Белгијанцем Давидом Гофаном. Троицки и Белучи елиминисани у дублу.

Лајовић је у њиховом првом међусобном дуелу до тријумфа дошао после сат и 23 минута игре.

Српски тенисер је у првом гему на мечу дошао до брејка, али је Француз успео да узврати одузимањем сервиса у четвртом гему и изједначи на 2:2.

Оба тенисера су у наставку првог дела игре били прилично сигурни на свој сервис, да би Лајовић у завршници, односно у 11. гему, дошао до новог брејка, те на свој сервис без већих проблема повео са 1:0 у сетовима.

Лајовић је у другом сету повео са 3:0, уз два брејка, међутим, Мау је успео да смањи на 3:2. Ипак, Французу до краја сусрета није пошло за руком да 87. тенисеру света још једном одузме сервис, док је Лајовић у деветом гему још једним брејком решио меч и изборио пласман у друго коло.

Он ће се у шеснаестини финала Мастерс турнира у Париза састати са Белгијанцем Давидом Гофаном, који је као 16. носилац био слободан у првом колу.

Троицки и Белучи елиминисани у дублу

Српски тенисер Виктор Троицки и његов партнер у дублу Бразилац Томаж Белучи елиминисани су са Мастерс турнира у Паризу, пошто су у првом колу изгубили од пакистанско-француске комбинације Ајсам Ул Хак Курешија и Жила Симона са 0:2 у сетовима.

Троицки и Белучи су по сетовима поражени 5:7 и 6:7, после 90 минута игре. Куреши и Симон су у другом сету губили 1:4, али су уз два везана брејка успели да се врате у тај период игре, који је окончан у тај-брејку. Пакистанац и Француз су тај-брејк другог сета добили 7:3.

Куреши и Симон ће се у другом колу Мастерса у Паризу састати са првим носиоцима Американцима Бобом и Мајком Брајаном.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије