Читај ми!

Радвањској титула на Завршном турниру сезоне у Сингапуру

Пољска тенисерка Агњешка Радвањска освојила је данас Завршни турнир сезоне у Сингапуру, пошто је у финалу савладала Чехињу Петру Квитову са 2:1, по сетовима 6:2, 4:6, 6:3.

У њиховом деветом међусобном дуелу Радвањска је до треће победе дошла после два сата и шест минута игре.

Пољакиња, која је у групној фази такмичења забележила два пораза и једну победу, одиграла је један од најбољих мечева на Завршном турниру сезоне у Сингапуру.

Она је први сет добила прилично лако, сервис јој веома добро функционисао, и двапут јој је пошло за руком да у том периоду направи брејк, па је до предности у сетовима дошла већ после 32 минута игре.

Радвањска је веома добро почела и други сет, пошто је одмах на почетку успела да направи брејк, али је од тог тренутка Квитова заиграла знатно боље, па је Пољакињи у шестом и десетом гему успела да одузме сервис и дође до изједначења у сетовима.

Квитова је на почетку одлучујућег сета повела са 2:0, али је Радвањска уз два брејка успела да преокрене резултат. У завршници сусрета Пољакиња је још двапут успела да одузме сервис Квитовој, петој тенисерки света, те на тај начин дође до свог трећег трофеја у сезони.

Шеста тенисерка на ВТА листи је тако освојила 17. трофеј у каријери, уједно и највреднији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије