Читај ми!

Ђоковић без проблема до четвртфинала

Ђоковић – Лопез 2:0 (6:2, 6:3). Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победио је без већих проблема Шпанца Фелисија Лопеза са 2:0 у сетовима и тако се пласирао у четвртфинале Мастерс турнира у Шангају. Наредни противник Новаку биће бољи из дуела Гаске – Томић.

Први рекет света је без већих проблема савладао шпанског тенисера Фелисијана Лопеза (2:0) и тиме је обезбедио место међу осам најбољих на турниру у Шангају.

Новак је одиграо рутински и противнику који је прошле године стигао до саме завршнице на турниру – препустио само пет поена.

Први сет је протекао како је српски тенисер вероватно и планирао – два брејка у шестом и осмом гему била су довољна за вођство у сетовима (6:2).

У другом је, бар резултатски гледано, Фелисијано пружио мало већи отпор, освојивши три поена и изгубивши само један сервис, али и то је било довољно Ђоковићу за освајање тог сета, победе у мечу и пласман у четвртфинале турнира у Шангају (6:3).

Наредни противник нашем тенисеру биће бољи из дуела Француза Ришара Гаскеа и аустралијског играча Бернарда Томића.

Ток меча: 

11.50 – Крај меча, победа Ђоковића од 2:0 у сетовима. Новак је други сет освојио са 6:3. 

11.39 – Видели смо два краћа гема и сигурне сервисе оба играча – 4:2. 

11.29 – Брејк за Новака! И у другом сервис-гему Лопеза, наш тенисер је имао две брејк прилике и овога пута искористио већ прву, када је сјајним лобом освојио поен и повео са 3:1 у другом сету. 

11.21 – Иако је Ђоковић поново озбиљно претио и имао две брејк шансе, Лопез ипак некако успева да пронађе начин да се извуче и освоји поен – 1:1. 

11.16 – Почео је други сет. 

11.13Нови брејк и први сет за Ђоковића! Први рекет света је био још агресивнији у испоставиће се последњем гему првог сета, искористивши другу гем и сет лопту – 6:2.

11.04 – Умало да видимо рибрејк, али Новак је поново био најбољи када је било најпотребније – 5:2! Имао је Лопез 40:0, али је најбољи српски тенисер успео да са пет везаних поена освоји врло важан гем, који га доводи на корак од освајања првог сета.

11.02 – Ево брејка! У шестом гему Новак је поново притискао шпанског тенисера, и овога пута успео да искористи прилику и одузме му сервис за 4:2. 

10.53 – Уследила су два мирнија гема, у којима оба тенисера лако долазе до поена на свој сервис – 2:2. 

10.49 – Већ на првом сервис гему Лопеза три брејк шансе за Ђоковића! Али на 0:40 Лопез успева да добије три сервиса и дође до изједначења. Ђоковић осваја још две брејк шансе, али Лопез успева да изједначи, први пут на свом сервису дође до предности и асом је реализује у добијен гем за 1:1. 

10.35 – Играчи су изашли на загревање и меч ће почети за пар минута. Први на сервису Новак Ђоковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара