Крајиновић: До краја године циљ је да уђем међу 70 најбољих

Српски тенисер Филип Крајиновић рекао је да му је циљ да сезону заврши међу првих 70 играча на АТП листи и додао да му је велика жеља да брани боје Србије на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Србија ће у првом колу Дејвис купа следеће године играти као домаћин против Казахстана.

Филип Крајиновић на најновијој АТП листи заузима 87. позицију и жеља му је да, уз значајан напредак на тој листи, оствари и одлазак на Олимпијске игре, истакао је за сајт Тениског савеза Србије, а преноси Бета.

"У наставку сезоне циљ ми је да одиграм још пар турнира, што челинџера, што АТП и да пробам да завршим годину у Топ 70 на свету. На крају сезоне уследиће кратак одмор, а затим одлазим на припреме за 2016. које ћу одрадити у Америци", рекао је Крајиновић.

Крајиновић је пре два дана играо финале челинџера у Риму, али је поражен. Њему је то било 16. финале у каријери, а тек други пораз у финалима челинџера.

Крајиновић је навео да је напредовао од кад сарађује са тренером Душаном Вемићем и кондиционим тренером Владом Капларевићем.

"Дефинитивно сам напредовао у игри од када радим са њима. Напорно радимо и мислим да се виде промене код мене што се тиче кретања и саме физичке способности. Наравно, очекује нас напоран рад и много ствари на чему морамо радити, али битно је да верујем у њих и да је тим уз мене", рекао је он.

За Дејвис куп тим Србије Крајиновић је дебитовао против Швајцарске 2014. године, а најважнији меч до сада одиграо је, такође прошле године, у Индији када је националном тиму донео одлучујући поен за останак у Светској групи.

У 2015. години је, такође, бранио боје Србије, али Дејвис куп репрезентација није успела да савлада Аргентину у четвртфиналу тог такмичења.

Србија ће у првом колу Дејвис купа следеће године играти као домаћин против Казахстана.

"Жреб нам одговара и срећа је што ћемо играти прво коло пред домаћом публиком. Има још доста времена до меча, надам да ћемо сви играти и верујем да ћемо на домаћем терену, у препуној хали, савладати противника. Казахстан има сјајан тим, који је годинама у Светској групи, али верујем у нашу снагу и пласман у наредну рунду", навео је Крајиновић.

Најважније такмичење следеће године су Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, а Крајиновић има велике шансе да брани боје Србије на Играма.

"Олимпијске игре су сан сваког спортисте. Искрено се надам да ћу успети и остварити ту жељу да играм у Бразилу и будем са најбољим спортистима света и поносно браним боје Србије. Душан Лајовић и ја смо ти који ћемо се борити за ранг који доноси пласман у Рио, да уђемо у 70. најбољих на свету који нам гарантује учешће", рекао је Крајиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво