Читај ми!

Новак сигурно почео одбрану титуле у Пекингу

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у друго коло турнира у Пекингу, убедљиво савладавши Италијана Симона Болелија са 6:1,6:1. Наредни противник нашег тенисера је домаћи играч Жeн Жанг, који је елиминисао Дениса Истомина.

Петоструки шампион Пекинга одбрану титуле почео је сигурном игром којом је Симону Болелију, 62. играчу на АТП листи, дозволио да у мечу освоји само два гема.

Српски тенисер је одлично одиграо први сет, врло брзо је повео са 3:0, а потом и са 5:1, уз два брејка. Највећа борба у том делу игре водила се у седмом гему. Прво је Ђоковић спасио чак четири брејк лопте, а затим је и повео са 1:0 искористившу прву сет лопту.

Прва три гема другог сета трајала су колико и цео први сет, око 30 минута, а Ђоковић је након велике борбе успео да одузме сервис Италијану и поведе са 2:1.

Ђоковић до краја сета није дозволио Болелију нити један гем, па се после сат и 11 минута игре пласирао у друго коло турнира у Пекингу. 

Ово је био њихов четврти сусрет на терену, а Болели ни у једном није успео да освоји ни један сет.

Интересантно је да је Болели у квалификацијама за овај меч елиминисао Ђоковићевог брата Ђорђа, који ће са Новаком од 14.00 наступити у конкуренцији парова против пара Михаил Венус и Маoсин Гонг.

Наредни противник нашег тенисера, у појединачној конкуренцији, је домаћи играч Жeн Жанг, који је елиминисао Дениса Истомина.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво