Новак експрес прегазио Чилића

Ђоковић – Чилић 3:0 (6:0, 6:1, 6:2). Новак Ђоковић је у финалу Ју-Ес опена. Буквално је почистио са терена Хрвата Марина Чилића. У финалу, које је на програму у недељу од 22.00, наш ас ће играти са Роџером Федерером, који је савладао Стена Вавринку.

Новак је одржао час тениса Марину Чилићу. У сат и 24 минута игре приказао је зашто је број један, искористио је све слабости у игри противника, доминирао је од првог до последњег тренутка. Хрват није имао решења за игру расположеног Ђоковића. Једино што је Чилић желео било је да што пре напусти терен, па му је жеља испуњена.

Новак је кренуо силовито. Сервис му је функционисао одлично, користио је сваку прилику да нападне противника, а имао их је у сваком гему током меча. Није дозволио Чилићу да подигне главу, редом је освајао гемове и први сет добио са 6:0.

Одлично је било и у другом сету. Једина разлика је што је противник успео да освоји свој први сервис-гем у сету, али то је било све од њега у овом делу игре. Новак је попут терминатора наставио да осваја све и решева други сет у своју корист резултатом 6:1.

На старту трећег сета Новак одузима сервис противнику, потом потврђује брејк. Чилић успева да прекине низ нашег тенисера од седам освојених гемова и смањи на 2:1. Потом успева да врати брејк и дође до изједначења. Већ у наредном гему Новак поново долази до брејка предности. То као да је додатно деморалисало противника. Наш ас осваја све гемове до краја за коначних 6:2 у трећем сету.

У борби за финале Новак Ђоковић ће играти против Роџера Федерера који је био убедљиво бољи од Стена Вавринке. Финале је на програму у недељу од 22.00 уз директан пренос на каналима РТС-а.

Новак задовољан пласманом у финале

"Марин је имао проблема са повредом и то се вечерас приметило у његовом кретању. Није било лако изаћи на терен када знате да противник има проблема. Није било лако фокусирати се на меч", рекао је Новак после меча и додао: "Ово су турнири где желите да играте најбоље."

Новак се затим захвалио свом тиму и публици, која је дошла да подржи тенисере.

"Нисам био превише успешан у финалима на Ју-Ес опену. Изгубио сам четири, освојио једно. Даћу све од себе како бих освојио још једну титулу."

У свом стилу Новак је завршио обраћање публици: "Свакако сам спреман да играм финале против Швајцарца."

Ток меча:

00.46 – Ђоковић лагано осваја свој сервис-гем за коначних 6:2 у трећем сету. Новак је у финалу.

00.42 – Након освојеног свог сервиса Новак је напао противников, 0:40. Користи прву за 5:2 у трећем сету. Новак има прилику да сервисом реши меч у своју корист.

00.34 – Већ у наредном гему Новак поново стиже до брејка предности искористивши прву од две везане брејк шансе, 3:2.

00.31 – У четвртом гему трећег сета Чилић осваја прву брејк лопту на сервис нашег аса, успева да је искористи и врати брејк, 2:2.

00.19 – На старту трећег сета Новак одузима сервис противнику – 1:0

00.14 – На свој сервис наш ас користи прву сет лопту за 6:1 у другом сету, који је трајао 29 минута.

00.12 – Наставља се агонија хрватског тенисера, Новак поново стиже до 30:40, двострука сервис грешка Чилића и Ђоковић му поново одузима сервис, 5:1.

00.05 – Нови сервис Чилића и нова брејк шанса за нашег тенисера, 30:40, успева да је искористи за 3:1.

23.53 – На старту другог сета, након освојеног свог сервиса, наш ас поново долази до брејк лопте, Чилић се брани. Међутим, Новак осваја другу брејк лопту, не користи је. Потом противник долази до предности, ново изједначење. Снажан сервис и нова предност за Чилића, и противник коначно успева да освоји свој први гем, 1:1.

23.45 – На сервис ривала Новак осваја прву сет лопту, али Чилић успева да се одбрани. Ђоковић је неумољив, осваја и другу сет лопту. Противник снажним сервисом спасава и другу сет лопту. Уследила је трећа шанса за нашег аса, ову користи и први сет осваја са 6:0. Први сет је трајао 24 минута.

23.36 – Нови сервис Чилића и нова шанса за Новака, 30:40. Уследила је двострука сервис грешка противника и наш ас долази до другог брејка за 4:0.

23.30 – Без већих проблема Ђоковић потврђује брејк – 3:0.

23.28 – Након освојеног уводног сервиса Новак је напао противников, осваја три везане брејк шансе, користи трећу и долази до раног брејка, 2:0.

23.21 – Почео је меч...

23.14 – Подбацивање новчића, више среће имао је Чилић, који је изабрао да први прима сервис.

23.12 – Играчи су изашли на терен, након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије