Читај ми!

Федерер на Вавринку у другом полуфиналу

Швајцарски тенисери Роџер Федерер и Станислас Вавринка пласирали су се у ноћи између среде и четвртка у полуфинале Отвореног првенства САД. Федерер је савладао Француза Ришара Гаскеа са 3:0, а Вавринка је истоветним резултатом елиминисао Кевина Андерсона.

Федерер је у четвртфиналу савладао Француза Ришара Гаскеа са 3:0, у сетовима 6:3, 6:3 и 6:1 после само 87 минута игре.

Други тенисер света одиграо је још један одличан меч на овогодишњем Ју-Ес опену. Он је против Француза уписао чак 50 директно освојених поена и 21 неизнуђену грешку. С друге стране, Гаске је имао само осам винера.

Федерер је у првом сету направио један брејк, док му је у наредна два сета то двапут пошло за руком. Гаске током целог меча није успео да припрети на Швајцарчев сервис и дође до шансе за брејк.

Убедљиву победу остварио је и Вавринка, који је у четвртфиналу био бољи од Јужуноафриканца Кевина Андерсона са 3:0, у сетовима 6:4, 6:4 и 6:0.

Вавринка је имао нешто тежи задатак против Андерсона, пошто је на терену провео 20 минута више него његов сународник.

Иако је Швајцарац имао проблема да погоди први сервис, није дозволио Андерсону да му одузме сервис, а и суочио се са само једном брејк лоптом. Вавринка је у прва два сета до брејкова долазио у самој завршници, да би у трећем успоставио контролу од самог почетка и на крају заказао дуел са Федерером у полуфиналу Ју-Ес опена.

Федерер и Вавринка за финале ће се борити у четвртак у другом полуфиналном мечу. У првом полуфиналу снаге ће одмерити Новак Ђоковић и Марин Чилић и тај дуел можете пратити у преносу од 21 на Првом програму РТС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије