Читај ми!

Ђоковић: Био сам љут на себе, не на противника

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, пласирао се у четвртину финала Отвореног првенства САД, пошто је савладао Роберта Баутисту Агута са 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:3), али у за њега неочекивано тешком мечу. У једном тренутку меча наш ас је бурно реаговао па и поломио рекет, што је неке новинаре навело на помисао да је био љут на свог ривала.

После првог изгубљеног сета на турниру у победи над Робертом Баутистом Агутом Новак Ђоковић је после меча рекао новинарима да је био љут на себе, а не на свог противника Роберта Баутисту Агута и да је зато сломио рекет.

"Зашто бих био љут на Баутисту Агута. Он игра сјајно, концентрисан је и заслужено је добио други сет. Био сам љут на себе. Изнервирао сам се што сам имао 4:2 и 15:40, а нисам то искористио и што сам изгубио пет узастопних гемова. Не смем себи то да дозволим, али то се дешава. Ја сам играч који показује емоције", рекао је Ђоковић новинарима у Њујорку.

Он је током данашњег меча, који је добио 6:3, 4:6, 6:4, 6:3, згазио на резервни рект и тако га сломио.

"Наравно да ми није било лако у тим тренуцима, али сам покушао да се саберем и да искористим искуство играња у тачно оваквим ситуацијама, тако да сам тачно знао шта да радим. Тако да је важно да сам пронашао начина да победим", рекао је српски репрезентативац.

Ђоковић је новинарима одговорио да испољавање емоција на тај начин можда и није права ствар у тенису.

"Некада то помаже, а некад се окрене против тебе. Свако је другачији. Не кажем да треба овако да се ради, да се овако исказују емоције. Некада се баш не поносите стварима које радите. Али, опет, важно је бити свестан онога што радиш и вратити се у меч и концентрисати се", рекао је Ђоковић.

"Атмосфера је била жива, као и увек када се игра на 'Артуру Ешу'. Публика је стварно живнула када ми је одузео сервис у другом сету и тада смо имали прави меч. Дефинитивно смо тада имали меч. Ако што сам рекао, требало је да одиграм боље на 4:2 у другом сету, али њему свака част на борби на томе што ме је натерао да радим. Био је ово физички тежак меч. Играли смо дуже од три сата и драго ми је што сам успео да останем чврст", рекао је Ђоковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије