Новак се намучио са Баутистом, за полуфинале против Лопеса

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, пласирао се у четвртину финала Отвореног првенства САД, пошто је у Њујорку савладао Роберта Баутисту Агута са 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:3). За полуфинале, Ђоковић ће играти са још једним Шпанцем - Фелисијаном Лопесом.

Можда би било боље шпанским спортистима да ових дана пређу на другу страну улице када сретну колеге из Србије. Јер, уколико су са друге стране терена или мреже, не пише им се добро!

Додуше, као ни пре два дана у дуелу кошаркаша, ни у дуелу Новака Ђоковића и Роберта Баутисте Агута у осмини финала Ју-Ес опена није недостајало узбуђења. Напротив.

Новак се поштено ознојио како би се пласирао у четвртину финала турнира - победом од 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:3).

Храбро је кренуо Шпанац, веома агресивно играо и стизао готово сваку лоптицу. Иако је било доста добрих удараца на обе стране и неколико лепих, дугачких поена, српски тенисер није имао већих проблема, па је, после 46 минута игре, освојио сет са 6:3.

Почетак другог сета је говорио да ће се нешто слично догодити и да је питање колико ће моћи да пружа отпор Баутиста Агут. Међутим, Шпанац је искористио необјашњив пад у игри најбољег тенисера света, па је преокренуо резултат, освојио четири гема за редом и изједначио на 1:1.

Ово је био први изгубљен сет на овогодишњем Ју-Ес опену за Ђоковића.

У трећем сету Ђоковић је на време дошао до брејка, за 3:2, а Шпанац је проћердао три "челенџа" у једном гему, а ниједном није био у праву. Овај пут Новак није дозволио преокрет и освојио сет са 6:4.

Четврти сет је почео савршено за Новака - брејком. Међутим, Шпанац је узвратио истом мером, и борба се распламсала. Јаки ударци, дугачке размене, одличан тенис. Вероватно нико није очекивао такав отпор Баутисте Агута, али је он одлучио да покаже чиме све располаже.

Новак је направио брејк за 3:2, а потом освојио гем без изгубљеног поена, што му је омогућило мирну завршницу меча. Али, Баутиста се није предавао, направио брејк и смањио на 3:5, али је Ђоковић брејком дошао до победе после три сата и два минута игре.

У четвртфиналу, Ђоковић ће играти са још једним Шпанцем, Фелисијаном Лопесом, који је савладао Фабија Фоњинија са 3:0 (6:3, 7:6, 6:1). Искусни Лопес је два пута играо у осмини финала Ју-Ес опена (2007. и 2010. године), али никада до сада није догурао до четвртфинала.

Лопес се радује дуелу са најбољим тенисером на планети, али признаје да не зна како да игра против Новака.

"Искрено, не знам како да играм да бих победио. Новак је најбољи играч на свету, нема слабости. Када игра како уме, заиста не знате шта да радите", рекао је Лопес.

Овако је протекао меч: 

4.22 - Крај веома узбудљивог и напорног меча. Новак Ђоковић је у четвртфиналу 

4.05 - Изузетан меч у Њујорку. Одмах након брејка Ђоковића, на старту сета, Шпанац је узвратио истом мером. Дугачки поени, јаки ударци оба тенисера, а Баутиста Агут вероватно игра један од најбољих мечева у каријери. Новак је, уз неколико феноменалних поена, дошао до новог брејка и повео са 3:2. 

3.50 - На старту четвртог сета одмах брејк за Новака, и то без изгубљеног поена. 

3.45 - Новак поставља ствари на своје место, освојио је трећи сет са 6:4. 

3.23 - Брејк за Ђоковића! Шпанац је искористио три "челенџа" у једном гему, нити једном није био у праву. Новак води са 3:2.

2.56 - Баутиста Агут је освојио сет! Преокрет борбеног Шпанца, који је искористио пад концентрације најбољег тенисера света и освојио сет. Изједначено је - 1:1. Први сет који је Ђоковић изгубио на овогодишњем Ју-Ес опену. 

2.45 - Вратио се Шпанац у меч, направио брејк за изједначење 4:4. Али, сасвим је јасно да све зависи од Новака и његове игре. 

2.17 - Брејк у раној фази другог сета, Ђоковић води са 2:1. 

2.06 - Дао је Шпанац све од себе како би остао у сету, али није могао против расположеног Новака. После 46 минута игре, српски тенисер води са 1:0 (6:3). 

1.40 - Ђоковић није искористио четири брејк лопте. Шпанац је сачувао свој сервис, највише захваљујући страхвовитом сервису у пресудним моментима, и упорном, храбром и агресивном игром. 

1.20 - Дуел је почео, први је на сервису Ђоковић. 

1.10 - Тенисери су на терену, за неколико минута ће почети меч. 

12.50 - За двадесетак минута се очекује почетак меча. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије