Читај ми!

Ђоковић део тима који снима филм о Тесли!

Најбољи српски и светски тенисер Новак Ђоковић договорио се о сарадњи са холивудским продуцентом Гордоном Бијелонићем за снимање филма о највећем српском научнику Николи Тесли.

Наиме, продуцент који има српско порекло (право име му је Горан), похвалио се на друштвеним мрежама да је започео пројекат снимања филма о чувеном проналазачу, чији је важан део и Новак Ђоковић.

Бијелонић је био одушевљен иницијативом Новака Ђоковића да се сними филм, а велике заслуге за успостављање ове сарадње имали су Мирјана Сладић (Новакова пријатељица) и бивши тенисер и некада део Нолетовог тренерског тима Душан Вемић.

Подсетимо, Ђоковић је током овогодишњег Вимблдона открио да ће радити на пројекту снимања филма о Тесли, а реализација је очигледно почела. Он је о томе говорио пре два месеца за британски Телеграф.

"У глави ми је пројекат о Николи Тесли који ће се остварити једног дана, надам се ускоро. На путу је нешто велико. Све је у томе да треба бити свестан колико је он урадио за цивилизацију. Увек је био поносан на своје српске корене, а људи не знају превише тога о њему. Покушавам да објасним људима да имамо светло због њега. Откриће наизменичне струје је довело до тога", рекао је тада Новак.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара