Читај ми!

Ана испустила победу против Серене

Ана Ивановић није успела да се пласира у полуфинале Синсинатија пошто је у четвртфиналу изгубила од браниоца титуле, Американке Серене Вилијамс, са 2:1 у сетовима - 3:6, 6:4, 6:2. Девета тенисерка света испустила је победу над првом, коју је имала "у рукама".

Након велике и узбудљиве борбе, обележене са чак 14 брејкова, Српкиња је поклекла у одлучујућим тренуцима, чему је понајвише допринела њена уобичајена бољка, психолошка нестабилност током меча.

Први сет Ивановићева је одиграла изванредно, добила га после три брејка, и у тим тренуцима чинило се да незадрживо граби ка успеху, иако је и Американка освојила два гема на сервис противнице.

У наставку дуела српска тенисерка показала је све квалитете, јер је након вођства Американке са 3:0 успела да се врати у меч добивши четири гема заредом, међутим, платила је цех брзоплетим грешкама, па је Вилијамс заслужено изједначила на 1:1.

Почетак трећег сета показивао је да би Ивановићева ипак могла да сруши фавориткињу, повела је са 2:0, али је све кренуло низбрдо када је Американка брејком изједначила на 2:2.

Снажним и прецизним ударцима најбоља светска тенисерка појачала је ритам, Српкиња је све више посустајала, да би у завршници била сасвим деморалисана и Вилијамс је рутински окончала меч после сат и 50 минута борбе.

У дуелу за финале Вилијамс у суботу чека победницу сусрета у којем касније вечерас играју Чехиња Луси Шафаржова и Украјинка Елина Свитолина.

Женски турнир у Синсинатију игра се за укупан наградни фонд од 2,7 милиона долара.

Овако је протекао четвртфинални меч у Синсинатију:

21.03 - Крај меча, Сререна Вилијамс је у полуфиналу турнира. Американка је добила трећи убедљиво са 6:2. На почетно вођство Ане Ивановић од 2:0 Серена је везала чак шест гемова и заслужено славила.

20.55 - Серија Серене од четири узастопно добијена гема. Са новим брејком најбоља тенисерка света стиже до велике предности од 4:2 у последњем сету.

20.48 - Серена узвраћа брејком за 2:2.

20.35 - За разлику од прва два сета у трећем Ана прва стиже до предности и отвара сет брејком - 1:0.

20.29 - Крај другог сета, Серна поново одузима сервис Ани чиме стиже до победе у другом сету од 6:4. 

20.20 - Серана узвраћа новим брејком, потом и сигурно осваја гем на свој сервис - 5:4. 

20.14 - Ана још једним брејком стиже до предности од 4:3 у другом сету. 

20.05 - Вечерас фантастична Ана прво враћа брејк, а затим на свој сервис стиже до изједначења 3:3. 

19.53 - Серена на старту другог сета сигурно осваја први гем на свој сервис а потом и прави први брејк у другом сету за вођство од 2:0.

19.45 - Ана добија први сет резултатом 6:3. Одлична игра наше тенисерке која је после сваког покушаја Серене да се резултатски врати имала прави одговор.

19.43 - Фестивал брејкова у првом сету. Ивановићева успева да се реваншира Серени и у наредном гему, на свој сервиг, могла би да дође до тријумфа у првом сету - 5:3.

19.38 - Серена прави четврти брејк у овом сету, смањена предност Ане - 4:3.

19.26 - Сјајна игра Ане Ивановић која још једном одузима сервис Серени Вилијамс са вођство од 3:1 у првом сету.

19.19 - Наша тенисерка одмах узвраћа брејком - 1:1.

19.15 - Ану дефинитвно чека веома тежак меч, Серена прави брејк већ на старту.

19.12 - Почео четвртфинални дуел Ане Ивановић и најбоље тенисерке света Серене Вилијамс. Наша тенисерка прва на сервису.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара