Читај ми!

Ђоковић убедљиво до полуфинала Синсинатија!

Новак Ђоковић савладао Стена Вавринку са 2:0 (6:4, 6:1) и пласирао се у полуфинале Мастерса у Синсинатију. Наредни ривал биће Украјинац Александар Долгополов, који је са 2:0 у сетовима савладао Томаша Бердиха.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победио је Швајцарца Стена Вавринку са 2:0, по сетовима 6:4, 6:1, и пласирао се у полуфинале Мастерс турнира у Синсинатију.

Ђоковић се реванширао Вавринки за болан пораз у финалу Ролан Гароса и забележио 18. победу у њиховом 22. међусобном окршају.

Српски тенисер је приказао много бољу и сигурнију игру него у претходним дуелима у Синсинатију, против Француза Беное Пера и Белгијанца Давида Гофана.

Очекивано велика борба између првог и петог рекета света вођена је само у првом сету, а било је очигледно да је Ђоковић знатно спремнији и расположенији за игру од Швајцарца.

Први сет Србин је добио након брејка у деветом гему (5:4), у другом је сасвим преузео иницијативу, па је доминирао и без већих проблема контролисао дешавања на терену.

Одмах на старту два пута је одузео сервис противнику за вођство од 3:0, да би у наставку надмоћном игром рутински сачувао предност за убедљив тријумф након само 63 минута борбе искористивши прву меч-лопту.

У дуелу за финале Ђоковићев ривал биће Александар Долгополов, који је са 2:0 (6:4, 6:2) савладао Томаша Бердиха.

Остали четвртфинални парови су Ришар Гаске (Француска) – Енди Мари (В. Британија) и Фелисијано Лопез (Шпанија) – Роџер Федерер (Швајцарска).

Турнир у Синсинатију, једини из Мастерс серије који Ђоковић до сада није освојио, игра се за укупан наградни фонд од 4,45 милиона долара, а титулу брани Федерер.

Овако је протекло четвртфинале Синсинатија:

18.16 – Још један брејк прави Ђоковић, уједно осваја и други сет резултатом 6:1.

18.00 – Још један брејк Ђоковића и са два брејка предности у другом сету налази се веома близу пласмана у полуфинале турнира.

17.51 – Најбољи тенисер света већ на почетку другог сета одузима сервис Вавринки, чиме осваја четврти узастопни гем.

17.46 – Ђоковић користи другу сет-лопту и први део игре решава у своју корист – 6:4.

17.41 – Новак у деветом гему првог сета одузима сервис Вавринки, сада ће сервирати за освајање првог дела меча.

17.33 – После шест одиграних гемова – нема брејка.

17.10 – Почео је меч, Вавринка први на сервису.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се