Читај ми!

Ролан Гарос, Новак против Вавринке у историјском финалу

Новак Ђоковић игра против Станисласа Вавринке у финалу Ролан Гароса, јединог гренд слем турнира који у каријери није освојио. Меч се игра на стадиону "Филип Шатрије" од 15 часова, а директан пренос је на Првом програму РТС-а.

Новак Ђоковић трећи пут у каријери игра финале Отвореног првенства Француске, а овога пута ривал ће му бити Станислас Вавринка.

Ђоковић и Вавринка до сада су се састајали 20 пута, а тренутни скор је 17:3 у корист српског тенисера.

Ипак, то не значи да најбољег тенисера света чека лак задатак. Швајцарац је у Паризу већ елиминисао Роџера Федерера у четвртфиналу, а онда, у борби за финале, и миљеника домаће публике Жо-Вилфрида Тсонгу.

Ђоковић је имао тежи задатак. У четвртфиналу је савладан деветоструки освајач Ролан Гароса Рафаел Надал, док је у полуфиналу српски тенисер, после велике борбе, савладао Ендија Марија.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић покушаће данас да победи Швајцарца Станисласа Вавринку у финалу Ролан Гароса и освоји једини гренд слем који му недостаје у каријери, али је опрезан у изјавама пред меч.

"Вавринка је незгодан противник и освајање гренд слема је сан сваког играча. Играће први пут финале у Паризу, док је моје треће, али да бих победио, мораћу да будем стрпљив и на високом нивоу", рекао је Ђоковић.

Уколико Ђоковићу пође за руком да освоји трофеј Ролан Гароса, у наставку сезоне очекује га још већи изазов који би га уписао у историју тениса. Победама на Вимблдону и Ју-Ес опену комплетирао би титуле на четири највећа турнира током сезоне.

То је до сада пошло за руком само Дону Баџу из САД 1938. године и легендарном Аустралијанцу Роду Лејверу, који је то учинио 1962. и 1969. године. 

Меч на стадиону "Филип Шатрије" почиње око 15 часова, уз директан телевизијски пренос на Првом програму Радио-телевизије Србије.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара