Читај ми!

Ана напада финале Ролан Гароса

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић игра против Чехиње Луси Шафаржове у првом полуфиналном мечу на Отвореном првенству Француске. Ана је управо на Ролан Гаросу 2008. освојила своју прву гренд слем титулу. Меч је на програму у 15.00 часова уз директан пренос на нашем Првом програму.

Ивановићева је претходно била успешнија од Украјинке Елине Свитолине са 6:3, 6:2 док је Луси Шафаржова савладала Шпанкињу Гарбине Мугурузу са 7:6 (7:3) 6:3.

Српска тенисерка у међусобним дуелима са Шафаржовом има негативан скор од 5:3. Занимљиво је да ће ово бити њихов трећи дуел на Отвореном првенству Француске. Ана је била успешнија 2008, када је и освојила титулу са 6:1, 6:2, а Чехиња прошле године у трећем колу са 6:3, 6:3.

Ивановићева, шампионка из 2008. године, уколико би исти ниво концентрације поновила и у полуфналу, сигурно је да би имала добру прилику да прође у финале и да се трећи пут бори за трофеј на Ролан Гаросу.

Српкиња ћe поново имати велику подршку са трибина свог дечка Бастијана Швајнштајгера који ће опет бити "вођа" Аниних навијача. Првотимац Бајерна и немачки репрезентативац прикључио се Ани у Паризу и редовно је прати на мечевима Ролан Гароса.

"Биће тежак меч, она је у одличној форми. Спремна сам за тај окршај. Покушаћу да се спремим најбоље што могу, али неће бити лако. Биће важно да од самог почетка будем у мечу", рекла је Ана.

"Она је леворука, има добар сервис који је тешко прочитати. Прави мало грешака, много јако удара, добро се креће. Има мало рупа у њеној игри. Биће важно да будем концентрисана на сваки поен, да направим добар план игре, да играм своју игру, будем агресивна и радим оно што сам радила до сада. У прошлости смо имале много тешких дуела", рекла је српска тенисерка.

Ивановићева је 2008. године освојила Ролан Гарос, а упитана да ли је овај турнир подсећа на ту годину, она је рекла да "се осећа као друга особа".

"Ово је нова година, ново учешће, нове противнице, нове су ситуације. Биће напорно, али радујем се овом изазову", рекла је Ивановићева.

Ово је њено пето гренд слем полуфинале, а треће у Паризу где је и 2007. године била међу четири најбоље.

Други највећи успех постигла је пласманом у финале Аустралијан опена 2008. када је изгубила од Рускиње Марије Шарапове. У каријери је играла и у полуфиналу Вимблдона 2007. године и изгубила од Американке Венус Вилијамс.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара