Читај ми!

Новак Силни "разбио" Рафу за полуфинале Ролан Гароса!

Ђоковић - Надал 3:0 (7:5, 6:3, 6:1). Најбољи српски и светски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Ролан Гароса победом над Рафаелом Надалом од 3:0 у сетовима! Ноле је током целог меча диктирао темпо и сасвим заслужено се нашао међу четири најбоља на париској шљаци. Противник у полуфиналу - Енди Мари.

Први рекет света Новак Ђоковић савладао је Шпанца Рафаела Надала са 7:5, 6:3, 6:1 и пласирао се у полуфинале Ролан Гароса.

Ђоковић је после два и по сата потпуно надиграо деветоструког шампиона Отвореног првенства Француске и браниоца титуле, али се и додатно приближио освајању јединог гренд слема који му недостаје.

Ђоковић је фуриозно отворио меч, одмах направио два брејка за велику предност од 4:0, али је Шпанац узвратио истом мером и са четири узастопна гема вратио егал.

Ипак, Ђоковић је на свој сервис лако повео са 5:4, а потом је Надал одличном и рискантном игром спасао три сет лопте у 10. гему.

Српски тенисер наставио је са одличним сервисима, поново је пребацио притисак на Надала и после пете сет лопте у 12. гему повео у сетовима.

Други сет донео је прилично опрезнију игру оба тенисера, играло се гем за гем, али је Новак у осмом освојио брејк и после малих потешкоћа на свом сервису удвостручио предност у сетовима.

Великих 2:0 Ђоковићу су унели много самопоуздања, играо је још слободније и из тога још више погађао линије, а посебно сигуран био је на мрежи.

Слично као и на почетку дуела, Ђоковић је стартовао са два брејка, стекао 4:0 у гемовима, после чега се Надал практично предао.

Ђоковић ће у борби за финале играти против Британца Ендија Марија, који је са 3:1 (7:6, 6:2, 5:7, 6:1) у сетовима савладао Давида Ферера из Шпаније.

Најбољи тенисер света и Мари до сада су се 26 пута састајали, а Ђоковић има бољи скор 18:8, од чега је последњих седам побеђивао.

Полуфинални дуел биће им први судар на Отвореном првенству Француске, док је Ђоковић победио једина два меча на шљаци, на мастерсима у Монте Карлу (2008) и Риму (2011).

Меч између Ђоковића и Марија игра се у петак.

Овако је протекао 44. Рафоле: 

18.13 - Крај меча - 3:0 и полуфинале за Новака Ђоковића! Трећи сет је био игра мачке и миша, у којој је Ђоковић доминирао, а Надал прилично немоћно узвраћао. На крају убедљивих 6:1 за светског броја 1.

18.09 - Још један поен дели Ђоковића од полуфинала Ролан Гароса 2015 – 5:1 је у трећем сету. 

17.54 - Осигурава Новак рано стечени брејк, а потом прави нови за великих 3:0! Полуфинале је за српског тенисера сада веома близу.  

17.46 - Брејк за Новака већ на старту трећег сета – 1:0 и сервис. Надал је прилично уздрман и мало шта му полази за руком, док је Ђоковић, разумљиво, пун самопуздања.

17.35 - Води Ђоковић са 2:0 у сетовима! Један брејк је био довољан Новаку да са 6:3 освоји други сет и дође на корак до полуфинала Ролан Гароса.

17.30 - Брејк, Новак води са 5:3 и сервира за освајање другог сета! 

17.20 - Половина другог сета, по пола поена освојила су два тенисера - 3:3

17.12 - Без брејка после четири гема у другом сету - 2:2. Новак ће сервирати са новим лоптама...

17.02 - Уз мало проблема, Надал долази до 1:1. 

16.56 - Први поен у другом сету, на свој сервис осваја Новак - 1:0 

16.50 - Крај првог сета, освојио га је са 7:5. Пропустио је Ђоковић пет сет лопти, али је шесту успео да претвори у вођство од 1:0! 

16.43 - Поново предност за најбољег тенисера планете (6:5), Надал поново сервира да спречи Новака у освајању првог сета.

16.38 - 5:5, Рафа је спасио две брејк лопте и продужио први сет... 

16.27 - Коначно поен за Новака, 5:4. Рафа сервира за продужење другог сета... 

16.25 - Нерешено је, 4:4

16.20 - Надал је у серији - прави и други брејк за 3:4, и има сервис за потпуно поравнање у првом, изузетно квалитетном сету. Евидентан је пад у Новаковој игри, али и успон у Рафиној...

16.10 - Узвраћа Надал. Прави рибрејк за први поен у мечу - 1:4! Ђоковић је "везао" неколико грешака и то га је коштало једног брејка. Потом Шпанац лако осваја гем на свој сервис за 2:4.

16.00 - Нови брејк за Ђоковића – 4:0! Новак је Рафи препустио само један мини-поен, пре него што је направио и други брејк у првом сету. Сјајна партија српског играча за сада, врло сигурно и са доста ауторитета. 

15.56 - Први рекет света уз мало проблема осигурава брејк – 3:0 у првом сету. 

15.52 - Неколико лепих поена у првом гему, који српски тенисер осваја без изгубљеног поена. Већ у првом гему на сервис шпанског тенисера Новак уз сјајну игру са основне линије прави рани брејк – 2:0!

15.45 - Почео је меч, први сервира Новак... 

15.30 - Тенисери су изашли на терен, уследиће загревање, па почетак великог окршаја. 

Број коментара 50

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара