Читај ми!

Крај за Федерера, Вавринка у полуфиналу!

Стeн Вавринка савладао Роџера Федерера у четвртфиналу Ролан Гароса, прилично убедљиво – 3:0 (6:4, 6:3, 7:6). Млађи од двојице Швајцараца у полуфиналу ће играти против Жо-Вилфрида Тсонге који је у маратонском мечу савладао Кеија Нишикорија са 3:2.

Велико изненађење приредио је Стeн Вавринка у четвртфиналу француског гренд слема, савладавши у три сета свог земљака и другог тенисера света Роџера Федерера.

Прилично убедљиво, много убедљивије него што је било ко очекивао, Вавринка је изашао на крај са искуснијим и трофејнијим репрезентативним колегом.

Одличан сервис, али и прецизни ударци, донели су Вавринки брзо вођство од 2:0 (6:4, 6:3), да би у трећем сету била виђена велика борба.

Стигло се до тај-брејка, али је и ту млађи Швајцарац имао више концентрације, добио 13. гем са 7:4 и пласирао се у полуфинале другог гренд слема у сезони.

Вавринка ће у полуфиналу играти против Жо-Вилфрида Тсонге који је са 3:2 у сетовима савладао Јапанца Кеија Нишикорија. Меч је трајао три сата и 50 минута.

Меч је у другом сету, при вођству Тсонге од 5:2 прекинут пошто је са крова стадиона "Филип Шатрије" пала метална конструкција међу гледаоце и повредила три особе.

Тсонга, 15. тенисер света, шест пута је одузео сервис противнику, а Нишикори је направио четири брејка.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара