Читај ми!

Ноле против Рафе, финале пре финала

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и деветоструки шампион Рафаел Надал играју око 16 сати у четвртфиналу овогодишњег Ролан Гароса. Биће ово 44. Рафоле, нова епизода вероватно највећег ривалства у историји овог спорта.

Дуел Србина и Шпанца постављен је као други на централном терену "Филип Шатрије" одмах иза меча између Американке Серене Вилијамс и Италијанке Саре Ерани.

Надал ове године настоји да постане први тенисер у историји који је освојио један гренд слем турнир десет пута. Као што сви врло добро знамо, Ђоковић јури једину гренд слем титулу која му недостаје у колекцији.

Да је реч о четвртфиналу какво раније није виђено на неком турниру, ове или било које друге величине, показује податак да је Надал на париској шљаци поражен само једном. Забележио је 70 победа. Међутим, ове године је изгубио чак пет пута на шљаци, што је већи број пораза него што је забележио у периоду од 2006. до 2010. године.

Шпанац је у очигледном паду форме, што показује и чињеница да је тренутно седми играч на АТП листи. Ако, којим случајем, изгуби данас од Ђоковића, испашће из првих десет на свету.

„Ово је најтеже четвртфинале у мојој каријери на Ролан Гаросу. Нема дилеме", истакао је Надал.

Новак Ђоковић мало тога у тенису није урадио. Ипак, освајање Отвореног првенства Француске и победа над Надалом на том турниру нешто је што му фали. Ђоковић је шест пута играо против Надала на Ролан Гаросу и није успео да освоји више од четири сета.

„Играти против њега овде и на било ком другом турниру се у потпуности разликује. Услови веома погодују његовом стилу игре", најавио је овај дуел Ђоковић.

Ђоковић и Надал до сада су играли 43 пута и шпански тенисер је победио у 23 меча.

Последњи пут састали су се у полуфиналу Мастерса у Монте Карлу, када је Ђоковић славио са 6:3, 6:3.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара