Читај ми!

Ана у полуфиналу Ролан Гароса!

Ана Ивановић је сигурном игром лако савладала Елину Свитолину са 2:0 (6:3, 6:2) и пласирала се у полуфинале Ролан Гароса. Српска играчица је контролисала догађаје на терену и заслужено се нашла међу четири најбоље на турниру. Противница у полуфиналу биће јој Луси Шафаровжова.

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у полуфинале Рола Гароса, пошто је убедљиво савладала Украјинку Елину Свитолину са 6:3, 6:2.

Ивановићева је за само 75 минута форхендом потпуно демолирала игру противнице, против које сада води са 7:0 у међусобним дуелима.

У меч против Свитолине српска тенисерка је ушла као велики фаворит, што због чињенице да је много боље рангирана на ВТА листи, што због тога што ју је савладала у свих шест претходних међусобних сусрета.

На терену је то потврдила, јер је без већих проблема остварила убедљиву победу.

Украјинка је све време била приморана да се брани од разорних Аниних удараца. То јој је колико-толико успевало све док Ана не би успела да пребаци игру на форхенд, после чега би лако завршавала поене.

Тактика за коју се Ивановићева определила – да практично све поене она одлучује – показала се као исправна, јер је меч завршила са 37 директно освојених поена, чак 29 више од противнице.

Такав учинак потпуно је неутралисао њених 30 неизнуђених грешака, поготово што их је и Свитолина направила 15.

Посебно импресивна данас је била Анина игра у најважнијим поенима, јер је искористила четири од пет брејк шанси, а спасла је три од четири брејк поена које је имала њена противница.

Уколико би исти ниво концентрације поновила и у полуфналу, сигурно је да би имала лепу прилику да прође у финале и да се трећи пут бори за трофеј на Ролан Гаросу.

Највећи проблем је био ветар

Ана је после меча рекла да јој је ветар био највећи противник у убедљивој победи против Украјинке Елине Свитолине.

"Не знам да ли да се осећам старом или срећном", рекла је 27-годишња Ана Ивановић у шаљивом тону после пласмана у прво полуфинале гренд слем турнира после седам година.

Ивановићева је управо на Ролан Гаросу 2008. освојила своју прву гренд слем титулу.

"Били су тешки услови за игру, ветар је јако дувао и лоптица је неконтролисано одскакала по целом терену, тако да је само требало да будем мирна и да се стално крећем", рекла је Ана. 

Овако је протекао меч: 

15.25 - Меч је завршен. Ана Ивановић је у полуфиналу Ролан Гароса, пошто је лако савладала Елину Свитолину са 2:0 (6:2, 6:3). 

15.05 - Почетак другог сета је идентичан почетку првог. Ивановићева је освојила први гем на свој сервис, а потом прави брејк и води са 2:0. 

14.50 - Крај првог сета. Сјајном игром, Ана Ивановић је дошла до предности – 1:0 (6:3). 

14.30 - Добра, сигурна игра Ане Ивановић, која води са 4:1. 

14.20 - Брејк већ на самом старту меча, Ана је повела са 2:0. 

14.10 - Почео је меч између Ане Ивановић и Елене Свитолине. Српска тенисерка има први сервис.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се