Читај ми!

Новак лако са Гаскеом, следећи је Надал

Новак Ђоковић је без потешкоћа савладао Ришара Гаскеа у осмини финала Ролан Гароса са 3:0 (6:1, 6:2, 6:3). У четвртини финала, најбољи тенисер света ће укрстити рекете са Рафаелом Надалом, који је савладао Џека Сока са 3:1. Ђоковић: Меч против Надала највећи изазов до сада.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победио је Француза Ришара Гаскеа са 3:0 (6:1, 6:2, 6:3) и пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса.

Ђоковић је до 24. узастопног пласмана у четвртфинале неког грен слема дошао после тачно два сата игре.

Српски тенисер није добро ушао у меч, направио је 12 неизнуђених грешака после само четири гема, али га нешто слабије издање у односу на досадашње партије нису скупо коштале, пошто ни Француз са друге стране мреже није био расположен за игру.

Гаске је повео са 1:0, међутим Ђоковић је одговорио са девет добијених гемова заредом и дошао до убедљиве предности. Новак је врло брзо умирио публику, која је бодрила домаћег играча и рутински дошао до девете узастопне, а 11. победе у међусобним дуелима против Гаскеа.

Његов противник у борби за полуфинале биће Шпанац Рафаел Надал, који је био бољи од Џека Сока са 3:1 (6:3, 6:1, 5:7, 6:2).

Ђоковић и Надал су до сада играли 43 пута и шпански тенисер води са 23:20 у победама. Полседњи пут састали су у полуфиналу мастерса у Монте Карлу, када је Ђоковић славио са 6:3, 6:3.

После меча са Гаскеом, Ђоковић је рекао да није било лако играти против Француза у Паризу.

"Није лако играти против Франуза на Ролан Гаросу, прва три гема су била тешка, али успео сам да задржим ниво игре и прођем даље. Играм свој најбољи тенис, то доказујем и ове године и због тога са пуно самопоуздања чекам меч против Надала", нагласио је Ђоковић.

Најбољи тенисер света сматра да ће меч са Надалом бити његов највећи изазов у досадашњем делу сезоне на шљаци.

"Биће то мој највећи изазов до сада на шљаци. Веома сам узбуђен, очекујем одличан меч. Није нормално да се састајемо већ у четвртфиналу, али такав је био жреб и прихватам изазов", рекао је Ђоковић.

Раније данас су се у четвртфинале пласирали Давид Ферер, Енди Мари и Роџер Федерер.

Овако је протекао меч: 

19.20 - После два часа игре, Новак Ђоковић је савладао Ришара Гаскеа у осмини финала Ролан Гароса са 3:0 (6:1, 6:2, 6:3). 

19.10 - Гаске жели да "скупље прода кожу", а Ђоковић је склонио ногу са гаса, тако да је Француз направио брејк и смањио на 4:3.  

18.50 - На почетку трећег сета, Ђоковић води са 2:1. 

18.40 - Готов је и други сет, Гаске је освојио један гем више него у првом, али је Новак једнако доминантном игром врло лако освојио други сет резултатом 6:2. 

18.25 - После 3:0, Гаске је успео да освоји један гем, али је Новак наставио у истом ритму и врло брзо повео са 4:1. 

18.10 - Где је стао на крају првог сета, ту је Ђоковић наставио и на почетку другог. Освојио је осми гем за редом, води са 2:0. 

18.00 - Готов је први сет. Врло узбудљив на почетку, док Ђоковић није додао гас и "прегазио" противника до краја сета - 6:1. 

17.44 - Иако су оба тенисера имала прилику за брејк у прва два гема, ипак га није било, јер су и Гаске и Новак водили велику борбу за сваки поен. Међутим, први до брејка долази српски тенисер, који води са 2:1. 

17.20 - Почео је меч у Паризу, први сервис има Ришар Гаске. 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво