Ана: Нисам очекивала четвртфинале

Ана Ивановић признаје да није очекивала пласман у четвртфинале Ролан Гароса пре почетка турнира. Напорно сам радила последњих седмица, има још ствари на којима морам да радим, заиста мислим да својом игром могу далеко да догурам, рекла је Ивановићева.

Ана Ивановић каже да је срећна што се после седам година пласирала у четвртфинале Ролан Гароса, али и да пре почетка турнира није очекивала такав резултат.

Она се пласирала у четвртфинале данашњом победом над Рускињом Јекатарином Макаровом, 7:5, 3:6, 6:1. Она је у четвртфиналу Ролан Гароса први пут од 2008. године, када је и освојила тај турнир.

"Ово је заиста сјајно. Пре почетка турнира нисам очекивала овакав резултат. Задовољна сам победом, није било лако, услови су били тешки, дувао је јак ветар и било је незгодно контролисати лопту. Срећна сам што сам после тешког другог сета успела да сакупим снаге и јако кренем трећи сет и будем агресивна. То је допринело победи, поготово када сам успела да направим брејк у првом гему трећег сета", рекла је Ивановићева после меча.

Она ће у четвртфиналу играти против 21. тенисерке света Украјинке Елине Свитолине, коју је до сада побеђивала у свих шест мечева.

"Она је много напредовала и очекујем тежак меч. Одговарају јој услови овде, добро је играла ове недеље, али морам да се концентришем само на своју игру, као до сада. Циљ је да се данас опоравим и смирим, а сутра ћу обавити леп тренинг и спремити тактику за тај меч. Неће бити лако, узбуђена сам што играм у четвртфиналу", рекла је седма тенисерка света.

Меч против Макарове је после пет гемова у првом сету на два и по сата био прекинут због кише.

"Није било лако, стално су нам за по пола сата померали почетак, нисам имала прилике да се опустим. Слушала сам музику и помало јела. Најтежи прекид због кише био је 2007. године против Нађе Петрове, пет пута смо прекидале, меч је трајао од 11 ујутро до седам увече. У неком моменту престанеш да осећаш ишта, само играш поен по поен и то је понекад најбоље", рекла је она.

Српска тенисерка истакла је да је задовољна својом игром у трећем сету.

"У спорту се ствари неки пут брзо промене, а у тенису један поен може да промени ток меча. После другог сета покушала сам да се концентришем, да скупим снаге за трећи јер је меч био физички напоран, она је много трчала и враћала лопту. Покушала сам да будем агресивна, да јој дам мање сансе да игра своју игру и гради поене како њој одговара. Срећна сам што сам то радила у трећем сету и што сам се држала тактике", рекла је она.

"Срећна сам што сам дошла до прилике да играм у четвртфиналу. Напорно сам радила последњих пар недеља, има још ствари на којима морам да радим, али неке сам добро радила, поготово у трећем сету. Заиста мислим да својом игром могу далеко да догурам, али идем меч по меч. Физички се нисам осећала свеже после дугог чекања, али најпоноснија сам што сам успела да задржим ниво игре, чак и да подигнем када је било најважније", рекла је Ивановић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво