Ана у осмини финала

Најбоља тенисерка Србије Ана Ивановић убедљиво је савладала Хрватицу Дону Векић са 2:0 (6:0;6:3) и пласирала се у осмину финала Ролан Гароса. Наредна противница наше тенисерке биће Рускиња Jeкатерина Макарова. Зимоњић у трећем колу дубла на Ролан Гаросу.

Већ на старту меча Ана Ивановић је врло сигурном игром потврдила статус фаворита добивши први сет без изгубљеног гема.

У другом сету Дона Векић је успела делимично да пружи равноправни отпор, чак и да начини један брејк. Али Ивановићева није дозволила да дође до преокрета, успева да изједначи а затим и поведе, да би потом, меч сигурно преивела крају у своју корист.

Наредна противница наше тенисерке у осмини финала Ролан Гароса биће Рускиња Јекатерина Макарова, која ј есавладаља земљакињу Јелену Веснину са 6:2, 6:4.

У изјави после меча Ана Ивановић је констатовала да убедљив резултат не значи да је до њега и лако стигла.

"Било је добро, али не тако лако као што изгледа. Била сам фокусирана, што се видело када сам приликом сервиса за меч успела да спасем брејк лопту", изјавила је Ивановићева за "Еуроспорт".

Она је додала да се на терену осећа добро и да се нада да у истом стилу може да одигра у наставку турнира.

"Радила сам добро претходних недеља и надам се да ће тај рад почети да се исплаћује", поручила је српска тенисерка.

Готово сви медији су забележили да је меч у Паризу поново посматрао и Анин дечко, фудбалер Бајерна и капитен немачке репрезентације Бастијан Швајнштајгер. 

Зимоњић у трећем колу дубла на Ролан Гаросу

Српски тенисер Ненад Зимоњић и Пољак Марћин Матковски пласирали су се данас у треће коло Ролан Гароса у конкурецији дублова. Српско-пољска комбинација била је боља од шпанског пара Пабло Карено/Данијел Химено Травер са 6:4, 7:6 (7:5).

Зимоњић и Матковски играће у наставку турнира против британско-аустралијског пара Џејми Мари/Џон Пирс који је био бољи од српско-колумбијског дубла Душан Лајовић/Сантјаго Хиралдо резултатом 6:1, 6:2.

Ток меча: 

12.10 - Ана Ивановић користи прву меч лопту и односи убедљиву победу са 2:0 у сетовима.  

12.03 - Две брејк шансе за Ану Ивановић која користи већ прву за вођство од 4:2 у другом сету. На свом сервису потврђује предност на 5:2, а Векићева сервира за останак у мечу.

11.53 - Векићева губи свој сервис и не успева да потврди предност. Ана сервира на 2:2.

11.50 - Не само да је Векићева успела да се врати у меч и добије свој први сервис, већ је искористила и прву брејк прилику да поведе са 2:1. Сервира да потврди предност. 

11.40 - Дона Векић не успева да освоји ниједан гем и Ана Ивановић, врло сигурном игром после 25 минута игре, са три брејка осваја први сет са 6:0. На почетку другог сета прва на сервису поново Ана Ивановић.

11.33 - Доминантна игра наше најбоље тенисерке. Ивановићева долази до нове брејк шансе коју одмах користи за ново вођство од 4:0 у првом сету. 

11.25 - Већ на првом сервису Доне Векић, Ана Ивановић успева да стигне до брејка и предности од 2:0.

11.20 - Ана сигурно почиње меч и добија свој сервис за 1:0. 

11.10 - Са малим закашњењем у односу на најављено време, Ана Ивановић и Дона Векић су почеле загревање за меч трећег кола Ролан Гароса. Ана Ивановић ће сервирати прва. 

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се