Ђоковић: Не смем о Ани и Швајнију, складан су пар

Српски тенисер Новак Ђоковић причао је у данашњем разговору са новинарима и о темама које немају директне везе са Ролан Гаросом, а новинари су покушавали да од њега измаме неке информације о вези Ане Ивановић и немачког фудбалског репрезентативца Бастијана Швајнштајгера.

После приче о данашњој победи над Жилом Милером у другом колу турнира у Паризу, један од српских извештача питао је Ђоковића да ли је упознао Швајнштајгера, а тенисеру није дуго требало да се осмехне у одговору.

"Јесам, јесам... Видели смо се у Риму и овде. Ето, то је све што могу да кажем, не смем више од тога. Врло је пријатан момак. Ја знам да је то сад најтраженија тема за разговор шта се ту догађа, али ако сте се надали да ћу ја ту да вам кажем нешто... жао ми је, стварно не могу. Све што ћу рећи је да су врло симпатичан и складан пар, да је он фин момак и да су срећни, то је најбитније", рекао је Ђоковић.

Српског тенисера је данас бодрио и Златан Ибрахимовић нападач Пари Сен Жермена и један од најбољих фудбалера данашњице.

"Познајем га још од када је играо у Милану и од тада смо у контакту. Рекао ми је и да његова деца сада играју тенис, што ми много значи", рекао је Ђоковић.

"Драго ми је и значи ми што је дошао. Он је спортска величина и један од најбољих фудбалера данашњице, а и мој омиљени фудбалер... Врло је интересантан и забаван момак. Пореклом је из екс-Ју, причамо исти језик и драго ми је да је нашао времена да дође са супругом. Још је носио мој качкет, што ми много значи. Знам да сада у суботу игра финале купа (против Оксера). Ако ми распоред дозволи, ићи ћу да га гледам", рекао је Ђоковић.

Први тенисер света рекао је да се није озбиљније повредио, али је био мало љут на организаторе Ролан Гароса због стања терена.

"Неколико проклизавања је проузроковало одређене тегобе и незнатне болове који су ме ометали у том тренутку, али се испоставило да нису озбиљни. У питању су кук и примицач ноге, што највише страда када су услови какви су били данас", рекао је Ђоковић новинарима у Паризу.

Ђоковић је победио Милера у три сета, 6:1, 6:4, 6:4, а у другом сету је затражио медицински тајм аут. Пре тога се јасно видело да је био изнервиран.

"Нормално је да испољите ако вам се не свиђају неке ствари у жару борбе, а ја сам играч који испољава своје емоције, иако сам свестан да морам да задржим концентрацију, јер је терен исти и за мене и за противника. Али, ово се понавља из године у годину. Сматрам да сам, као играч на терену, компетентан да проценим у каквом је стању терен и да ли треба да се полије воде. Судија и људи који одржавају терен одлучили су да се то уради после сета", рекао је Ђоковић.

"Имам замерке јер су играчи ти чије мишљење треба да се цени више, уз дужно поштовање људи који одржавају терене. Могао сам да се повредим и шта онда? Кога да кривим? Свестан сам да услови не могу да буду савршени, али ако може нешто да се уради током меча, зашто да не?", казао је Ђоковић.

Његов ривал у трећем колу биће 19-годишњи Аустралијанац Танаси Кокинакис, који је победио земљака Бернарда Томића.

"То је један од играча нове генерације који је у налету и коју показује све више да заслужује да буде ту где јесте, да се бори на гренд слемовима. Талентован је, има потенцијал и могућност да изненади. Ове године је мало сазрео, и даље причамо о тинејџеру, али и даље показује знаке зрелости које не виђамо често у том узрасту. Изаћи ћу на терен са поштовањем његовог квалитета и припремаћу се за то да победим", рекао је Ђоковић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се