Надал задовољан победом и игром

Шпански тенисер Рафаел Надал срећан је због победе над земљаком Николасом Алмагром у другом колу Отвореног првенства Француске, а новинарима је признао нема мањи притисак због тога што није први фаворит турнира.

"Врло сам задовољан. Мислим да сам играо добро против противника који није играо лоше, у мечу са дугим и тешким гемовима. Меч је био много тежи него што резултат показује. Јако сам срећан јер сам неколико ствари урадио јако добро", рекао је Надал новинарима у Паризу.

Он је Алмагра победио у три сета, 6:4, 6:3, 6:1.

Надал је ове године шести носилац на турниру који је освајао рекордан број пута. Извештачима је казао да се данас физички осећао боље него у првом колу.

"Осећао сам се боље. Рад ногу ми је био бољи. Укупно сам се осећао боље него у првом колу. Веома сам задовољан својом игром и резултатом", рекао је Надал.

Он је као апсолутни рекордер по освајању овог турнира сада рангиран као шести, због рејтинга на АТП листи, на којој је пао због дуге паузе због повреде.

"Добио сам прва два меча, то је најважније. Када причамо о рангирању, ако сам шести или седми, то је зато што заслужујем да будем шести или седми. Ако после овог турнира паднем још ниже, за шта постоји добра шанса, бићу тамо где заслужујем да будем. Када сте повређени шест месеци и после тога не побеђујете одмах, нормално је да ће рејтинг да вам пада. Али, то што сам 10, 11, 12. или други или седми, то не мења оно што сам до сада урадио, нити мења моју мотивацију", рекао је Надал новинарима.

"На крају крајева, рејтинг јесте важан, али је најважнија ствар да се буде такмичарски настројен, да се буде здрав и да се сваки турнир игра са шансом да знате да можете да се такмичите против било кога. То ми је важније него да имам виши рејтинг", додао је он.

Новинар је подсетио Надала да је 2005, са 19 година, освојио свој први Ролан Гарос и питао га шта би тадашњи Надал мислио о садашњем када би знао шта је све постигао за 10 година.

"Мислите да би било ко помислио да то могу да урадим? Ја сигурно не бих. Када сам тада први пут победио, то ми је тада био најважнији дан у каријери. После тог тријумфа сам се вратио у хотел и рекао себи: 'океј, освојио си најважнију могућу ствар у тенису, од сада ће бити само лакше и неће бити толико притиска до краја каријере'. Али, стварност је потпуно другачија. Сваке године играм са све више притиска. Нико тада није могао да предвиди да ћу овде славити још осам пута, укључујући и мене", рекао је Надал.

Он је додао да је веома срећан и захвалан што је могао да освоји девет титула на Ролан Гаросу, али је истакао да је здравље на првом месту.

"Истина је да сам добро радио, али је тачно и да човек мора да буде здрав сваке године да би освојио девет титула у 10 година... Ништа не сме да се деси у те две недеље. А мислим да сам имао много среће да се увек добро такмичим овде", рекао је Надал.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара