Новак наставља поход на Ролан Гаросу

Ђоковић – Милер 3:0 (6:3, 6:4, 6:4). Новак Ђоковић је у трећем колу Ролан Гароса. Савладао је Луксембуржанина Жила Милера у три сета. Наредни ривал нашег аса је Аустралијанац Танасиј Кокинакис. Бојана Јовановски изгубила у дублу. Од српских представника своје мечеве играју још Виктор Троицки у синглу и Ненад Зимоњић у микс дублу.

Лака победа нашег аса. Иако је Милер пружио отпор, ипак наш ас је показао да је за класу испред противника и без већих проблема се изборио са сваким нападом Милера. Стекао се утисак да Ђоковић није играо пуном снагом, већ само за пар нијанси боље од противника, што му је било довољно да сломи отпор Луксембуржанина и пласира се у наредно коло. Меч је трајао један сат и 50 минута.

Новак одлично ушао у меч, након освојеног свог сервиса напао је противников, стигао до брејк шансе, али пропушта ову прилику. Оно што је пропустио у другом, надокнадио је у четвртом. Користи грешке противника и долази до две брејк шансе. Користи прву и води са 3:1. Ђоковић потом осваја још два гема са нулом, један на свој, а други на противников сервис. Потом Новак рутински осваја свој сервис за 6:1 у првом сету.

На старту другог сета Милер коначно прекида низ нашег тенисера. Потом је запретио и стигао до прве брејк шансе на мечу. Новак одбија овај напад и решава гем у своју корист. У наредном гему Новак је стигао до брејк лопти, две пропушта, трећу користи за прво вођство у другом сету – 2:1. Ђоковић потом са нучом осваја свој сервис и на тај начин материјализује брејк. Потом је Новак рутински привео сет крају.

Пре Новаковог сервиса за други сет, први вођству од 5:4, уследила је пауза због медицинског тајм-аута који је тражио наш тенисер због проблема у десној препони. Након указане помоћи Ђоковић је добио свој сервис и решио други сет у своју корист – 6:4.

Трећи сет. Након уводних гемова које су тенисери решили у своју корист, наш тенисер је напао сервис противника. Након два изједначења, наш ас користи трећу брејк шансу и води са 2:1. Новак потом везује још два гема, уз један брејк и води са 4:1.

У наредном гему Новак поклања противнику две везане брејк шансе, тако што је лопту која је ишла у аут додирнуо пре него што је погодила подлогу. Успева да се извуче. Међутим, Милер осваја и трећу шансу, коју користи и враћа један брејк, 4:2.

Ток меча:

17.59 - Крај меча. Новак добија свој сервис и решава трећи сет у своју корист са 6:4.

17.57 - Новак убрзо стиже до сервиса за меч.

17.48 - Милер успева да врати један брејк и смањи на 4:2, искористивши поклон нашег аса.

17.43 - Новак поново одузима сервис Милеру.

17.39 - Наш ас осваја свој сервис и води са 3:1.

17.35 - Након уводних гемова, Новак у трећем одузима сервис противнику и води са 2:1.

17.25 - У међувремену, почео је и меч између Виктора Троицког и Симона Болелија.

17.25 - Новак се, после указане медицинске помоћи, враћа на терен и осваја наредни гем, уједно и сет – 6:4.

17.15 - Потом су оба тенисера била сигурна на свој сервис. При резултату 5:4 за нашег аса, а пре његовог сервиса за други сет Новак је тражио медицински тајм-аут, због проблема са десном препоном.

16.59 - Милер уз мало проблема успева да освоји свој сервис.

16.55 - Потом наш тенисер са нулом осваја свој сервис и потврђује брејк.

16.52 - Ђоковић одузима сервис противника, искористио је трећу брејк лопту, 2:1.

16.45 - И на старту другог сета оба тенисера успевају да освоје свој сервис.

16.35 - Новак сервисом решава први сет у своју корист – 6:1. Први сет је трајао 22 минута игре.

16.33 - Новак осваја свој сервис са нулом и потврђује брејк. Потом је освојио и противников, такође, са нулом 5:1.

16.25 - Новак одузима сервис противнику. Искористио је прву од две везане брејк шансе за 3:1 у првом сету.

16.19 - Оба тенисера успевају да освоје своје сервисе на старту меча. 

16.12 - Почео је меч између Новака Ђоковића и Жила Милера.

16.05 - На подбацивању новчића више среће је имао наш тенисер, који је изабрао да први сервира.

16.04 - Тенисери су изашли на терен. Након загревања очекујемо почетак меча.

12.00 - Бојана Јовановски и њена дубл партнерка Лијанг нису успеле да се пласирају у наредно коло Ролан Гароса, пошто су у два сета (6:2, 6:2) поражене од тандема Гарсија/Среботник.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара