Хрватска тинејџерка Дона Векић боља од Бојане

Српска тенисерка Бојана Јовановски није успела да се пласира у треће коло Ролан Гароса пошто је изгубила од 18-годишње Хрватице Доне Векић са 6:4, 6:3.

Векићева, којој је пласман у треће коло Отвореног првенства Француске највећи успех у каријери, састаће се у наставку турнира са победницом дуела између најбоље српске тенисерке Ане Ивановић и Јапанке Мисаки Дои.

Бојана Јовановски је одмах на почетку меча изгубила свој сервис и до краја првог сета није дошла у шансу да направи брејк.

После неизвесне борбе на почетку другог сета, Векићева је у седмом гему направила брејк, а онда га и потврдила, да би после тога искористила своју другу меч лопту.

Бојана Јовановски изјавила је да није задовољна данашњом игром и поразом од Доне Векић.

"Нисам задовољна како сам одиграла, направила сам много грешака. Она је имала добру тактику, много пута је сервирала у тело, играла је више форхендом, имала је велики проценат првог сервиса током целог меча и за то нисам могла да нађем решење. Ја сам имала много неизнуђених грешака и не могу да кажем да сам задовољна игром, али шта је ту је", рекла је Јовановски после меча.

Додала да је током загревања "добро осећала лопту", али да током меча није могла да нађе своју игру.

"Трудила сам се да играм агресивно, своју игру, али нисам могла да вежем више од две-три лопте у терен. Ако направим винер, направим, а ако не, онда погрешим или добијем кратку лопту, па онда погрешим. Она добро зна како ја играм, да сам повређена и зато је форсирала форхенд страну. Знам и ја како она игра, али мој план је био да играм на њен бекхенд, да је натерам да трчи и играм агресивно, али она је феноменално играла бекхенд", рекла је 60. тенисерка света.

"Сваки пут је враћала дубоку лопту и добро ритернирала, а ја сам почела да форсирам лопте које нису биле за напад, направила сам много неизнуђених грешака. Имала сам мало шанси за брејк, али и шта сам имала, ништа нисам могла да убацим. Сваки пут када је било важно она је погађала први сервис, имала сам шансе на њене друге сервисе, али журила сам и лоше одиграла", додала је Јовановски.

Она ће такмичење на Ролан Гаросу играти у дублу, а после турнира у Паризу најавила је да ће се вратити у Београд, па учествовати на турниру у Нотингему.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара