Шарапова: Причати о Надаловом паду је непоштовање према њему

Предвиђати неуспех Рафаела Надала на предстојећем Ролан Гаросу, где ће покушати да освоји своју 10. титулу је непоштовање према шпанском тенисеру, изјавила је двострука победница тог турнира Марија Шарапова.

Први пут уочи почетка Ролан Гароса Надал није успео да освоји ниједан турнир на шљаци у Европи, а најбољи резултат је пласман у финале Мастерса у Мадриду, у коме је изгубио од Ендија Мареја.

"Сви много очекују од Рафе у ово доба године. Причати о поразима у пар мечева тенисера који је освајао Ролан Гарос девет пута? Мислим да је то непоштовање према њему", рекла је Шарапова пренели су британски медији.

"Он је велики шампион и нема разлога да то не понови. Његова воља и мотивација да настави и да доказује себи да то може поново, заиста је невероватна. Ово је помало тужно, јер ја да сам на његовом месту, била бих веома задовољна. Он овде покушава да докаже свима да греше и то је за поштовање", додала је руска тенисерка.

Надал, освајач 14 гренд слем титула, мучи се да се врати у најбољу форму од операције слепог црева и повреда колена и кука.

Он није имао много среће на жребу, пошто су у његовом делу углавном тенисери из самог врха. Да би освојио своју 10. титулу на Ролан Гаросу у последњих 11 година, Надал ће морати да победи Григора Димитрова, затим у четвртфиналу првог тенисера света Новака Ђоковића, Ендија Мареја и освајача 17 гренд слем титула Роджера Федерера.

Други гренд слем турнир у сезони, Отворено првенство Француске - Ролан Гарос почиње у недељу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се