Ђоковић са Нијеминеном, против Надала у четвртфиналу

Најбоље рангирани тенисер света Новак Ђоковић у првом колу другог грен слема у сезони, Ролан Гароса, састаће се са Финцем Јарком Ниеминеном, одређено је жребом у Паризу.

Српски тенисер први пут у каријери је постављен за првог носиоца на турниру у Паризу, а у евентуалном другом колу Ђоковић ће играти са бољим из дуела Жил Милер - Паоло Лоренци.

Уколико Ђоковић дође до четвртфинала могао би да се састане са вишеструким освајачем Ролан Гароса, Шпанцем Рафаелом Надалом, а потенцијални ривал у полуфиналу биће му Британац Енди Мари.

Виктор Троицки у првом колу турнира у Паризу играће против Немца Јана-Ленарда Штруфа, а у евентуалном другом колу састаће се са бољим из дуела између Симонеа Болелија и Стива Дарсиса.

Филип Крајиновић у првом колу играће против 17. носиоца, Белгијанца Давида Гофана, док се Душан Лајовић састаје са Аргентинцем Максимом Гонсалесом, а евентуални противник у другој рунди биће му Швајцарац Стан Вавринка.

Мари такмичење на Ролан Гаросу почиње окршајем са квалификантом, затим га у другом колу ишчекује дуел са Васеком Поспишилом или Жоаом Соусом, а на путу до четвртфинала вероватно ће се састати са Давидом Ферером.

Роџер Федерер такође ће се на старту састати са квалификантом, потом га вероватно чека Марсел Гранољерс, а пројектовани супарник у трећој рунди му је Иво Карловић. Федерера у осмини финала чекају Гаел Монфис или Пабло Куевас, док би пре полуфинала са Бердихом или Нишикоријем требало да се састане са Станом Вавринком.

Рафаел Надал, који је постављен за шестог носиоца, на старту турнира играће против Француза Квентина Халиса из Француске, у другом колу чека га Украјинац Александр Долгополов, док би у трећој рунди могао да се састане са још једним домаћим такмичаром, Адријаном Манарином.

Потенцијални Надалов ривал у осмини финала је Бугарин Григор Димитров.

Најбоља тенисерка Србије, Ана Ивановић, на старту Ролан Гароса играће против Казахстанке Јарославе Шведове, 65. играчице света.

Јелена Јанковић ће се на старту састати са квалификанткињом, док ће Бојана Јовановски играти против Украјинке Лесје Цуренко.

Укупни наградни фонд Ролан Гароса ове године износи 28 милиона евра.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се