Надал одликован у Паризу

Шпански тенисер Рафаел Надал одликован је у Паризу "гранд вермељ" медаљом, највећим признањем које престоница Француске додељује заслужним грађанима. Градоначелница Париза Ан Идалго организовала је пријем за "највећег Парижанина са Мајорке", који је добио највећу почаст Града светлости.

Рафаел Надала је освојио девет титула на Ролан Гаросу, а градоначелница Париза, која је која је иначе рођена у Шпанији, истакла је да је он невероватан шампион који је одувек био веома скроман.

„Надал је обележио и наставља да обележава историју Париза. Историја Ролан Гароса не може да буде исписана без Рафаела Надала", рекла је Идалго.

Захваљујући доминацији на гренд слем турниру Ролан Гарос Надал је и добио титулу "краљ шљаке", јер од 2005. до сад, само 2009. није освојио титулу.

„Ролан Гарос је тенис, а Ролан Гарос је и Париз. За мене, то је нешто посебно. На овом турниру сам сазрео и доживео тренутак који ме је променио као спортисту. И то се десило пре десет година у Паризу. Ово одликовање превазилази моје успехе на терену Филип Шатрије и представља ми велику сатисфакцију. Хвала грађанима, градоначелници и свима који су ми указали ову почаст. Не знам могу ли да задржим титулу, али даћу све од себе да останем конкурентан у наредном периоду. За сада сам срећан овде, не бих се бавио предвиђањем резултата ", рекао је Надал.

Надал ће у Паризу покушати да дође и до љубиларне десете титуле на Ролан Гаросу. На турниру стартује као седми тенисер света, што му је најлошији пласман у последњој деценији, али ће ипак бити шести носилац после одустајања Милоша Раонића од турнира.

Такмичење на другом Грен слему сезоне почиње у недељу, а данас ће бити обавњен и жреб турнира.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се