Ђоковић преко Нишикорија до полуфинала Рима

Опет није било лако, није ишло очекивано глатко, али најбољи тенисер света је испунио циљ. Новак Ђоковић савладао је Јапанца Кеија Нишикорија у четвртфиналу мастерс турнира у Риму (6:3, 3:6, 6:1). У полуфиналу га чека Давид Ферер. Ђоковић: Брејк у трећем сету био је пресудан.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале мастерс турнира у Риму, савладавши у четвртфиналу Јапанца Кеија Нишикорија у три сета - 6:3, 3:6, 6:1.

Слично као у дуелу против Бразилца Томаза Белучија, бранилац титуле био је принуђен добро да запне док коначно није срушио отпор противника.

Нишикори, тренутно шести на АТП листи, био је достојан ривал, међутим, ипак недовољно добар да угрози победу српског аса.

Сусрет обележен са само четири брејка Ђоковић је отворио сигурно и заслужено повео у сетовима, али је у наставку Јапанац заиграо много ангажованије, одлично га је служио и сервис, па се чинило да би могао да да помрси рачуне првом рекету света.

Од тога, међутим, није било ништа. Ђоковић је у трећем сету стабилизовао игру и потом кренуо у свом стилу, тако да Јапанцу једноставно није било спаса.

Даљи отпор Нишикорија прекинут је брејком у четвртом гему за вођство од 3:1, па је српски тенисер рутински окончао борбу после мање од два сата игре, искористивши прву меч лопту.

Била је ово четврта Ђоковићева победа у шестом међусобном окршају са Јапанцем.
У мечу за финале Србин се састаје са Шпанцем Давидом Ферером, који је раније савладао Белгијанца Давида Гофана, такође у три сета - 6:2, 4:6, 6:6.

Ферер је тренутно на осмом месту АТП листе, а у досадашњих 19 међусобних дуела забележио је само пет победа над Ђоковићем.

Турнир у престоници Италије, који се игра за укупан наградни фонд од 3,83 милиона евра, Ђоковић је до сада освајао три пута (2008, 2011, 2014) и биће то његова последња припрема пред учешће на другом гренд слему сезоне, Ролан Гаросу (24. мај - 7. јун).

Ђоковић: Брејк у трећем сету био је пресудан

"Брејк у трећем сету био је пресудан. Када сам освојио гем на његов сервис знао сам да ће ми то дати крила. Морам, међутим, да будем искрен и кажем да овде не играм као што сам то радио у Монте Карлу. Још нисам на нивоу на којем желим да будем", изјавио је српски тенисер.

У мечу за финале Ђоковићев ривал је Шпанац Давид Ферер, што ће бити њихов јубиларни 20. међусобни окршај, а Србин је много успешнији и води са 14:5.

"Мој противник је специјалиста за шљаку, играч који се никада не предаје. Ферер ће ме натерати да радим", казао је Ђоковић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара