Новак наставља поход на Рим

Ђоковић–Белучи 2:1 (5:7, 6:2, 6:3). Новак је у четвртфиналу Мастерса у Риму. Савладао је још једну препреку – Бразилца Томаза Белучија. Наредни противник нашег аса је Кеи Нишикори, који је у осмини финала савладао Виктора Троицког са 2:0 (6:4, 6:3). Меч је на програму у петак, уз директан пренос на програмима РТС-а.

Теже него што се очекивало Новак Ђоковић је успео да сломи отпор неугодног Белучија. Бразилац је одиграо фантастичних 60 минута, али није имао снаге за више. Новак је након губитка првог сета у наредна два доминирао и заслужено стигао до четвртфинала. Нашем асу била су потребна 122 минута игре да стигне до победе.

Велика борба у првом сету. Белучи је био достојан ривал нашем асу. Новак је од старта био сигуран на свој сервис и константно притискао сервис противника. Ђоковић први стиже до брејк шансе у осмом гему. Белучи је успео да спасе три брејк лопте. У једанаестом гему на сервис нашег тенисера Бразилац осваја две везане брејк шансе, користи прву и Ђоковићу одузима сервис за 6:5. Уследио је сервис Белучија за сет. Сугурним сервисима лако долази до две сет лопте, користи прву и осваја сет са 7:5.

Губитак првог сета није пореметио нашег аса. Новак је наставио у истом ритму, као на старту меча. Већ у четвртом гему користи другу брејк шансу и противнику одузима сервис. Потом је био сигуран на свој сервис и долази до предности од 4:1. Затим Ђоковић сет рутински приводи крају и, уз још један брејк, осваја га резултатом 6:2.

Трећи сет је донео још сигурнију игру нашег аса. Лако је освајао своје сервисе и константно нападао противников. У шестом гему наш тенисер долази до две везане брејк шансе, али их пропушта. Осваја и трећу, уследила је двострука севис грешка противника и Новак долази до брејка – 4:2. Бразилац већ у наредном гему покушава да узврати истом мером, сада он има две везане брејк шансе, користи прву и враћа брејк.

Ђоковић поново напада Белучијев сервис и осваја га без изгубљеног поена. Уследио је Новаков сервис за меч. Без већих проблема осваја свој сервис и решава сет и меч у своју корист – 6:3 у трећем сету.

Ђоковићев противник у четвртфиналу је Јапанац Кеи Нишикори, који је у осмини финала савладао нашег Виктора Троицког са 2:0, по сетовима 6:4, 6:3. Меч је на програму у петак, не пре 16 часова. Пренос је на програмима РТС-а.

Ноле честитао Белучију

Први рекет света Новак Ђоковић рекао је после меча да га је Томаж Белучи много намучио на путу до пласмана у четвртфинале Мастерса у Риму.

„Белучи ме је држао ван равнотеже разноврсношћу свог сервиса. Нисам могао да нађем праву позицију где бих стајао на ритерну. Био је ово тежак меч, али морам да му честитам на начину на који је играо против мене", рекао је Ђоковић.

Ђоковић није пропустио прилику да истакне сјајну атмосферу на турниру и узајамне симпатије са публиком.

„Овде сам са својим тимом да бих победио на свим мечевима. Волим да играм у Риму. Публика је овде невероватна", истакао је најбољи тенисер света.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара