Бојана није као Ана, победила је и "заказала" меч са Шараповом

Српска тенисерка Бојана Јовановски пласирала се у осмину финала ВТА турниру у Риму пошто је у другом колу победила Медисон Киз из САД са 6:4, 1:6, 6:3. Следи дуел са Рускињом Маријом Шараповом.

Меч је трајао сат и 44 минута, а Јовановска је успела да елиминише 17. тенисерку на свету, која је у Риму била постављена за 15. носиоца.

Она је наставила са добрим партијама на овом турниру, пошто је претходно била боља од Францускиње Каролине Гарсије са 7:6 (7:4), 4:6, 6:2 и у главни жреб дошла из квалификација.

Њена наредна противница биће Рускиња Марија Шарапова, којој је Јармила Гајдошова из Аустралије јуче предала меч.

Биће то тек њихов други међусобни сусрет, а претходно су се састале у Торонту 2011. и славила је Шарапова са 6:1, 7:5.

"Одиграла сам до сада четири сјајна меча у Риму, прошла квалификације и пласирала се у осмину финала. Изузетно сам задовољна свим до сада, јер након дужег времена сам везала четири победе и то над сјајним тенисеркама. Вредно радим и верујем у нове успехе, уживам у Риму, сјајно се осећам на терену и обећавам да ћу у наредном мечу такође дати све од себе", рекла је Јовановски након победе над Кизовом.

"Много ми значе ове победе овде у Риму, за самопоуздање и за моју игру, указују ми да сам на правом путу повратка после велике борбе са повредом", додала је она.

Наредна противница наше тенисерке је Марија Шарапова.

"Имала сам пуно проблема са повредом и то ме је дуго мучило, самим тим се одразило и на моје резултате на терену, на игру, на ранг, на све, а сада сам на правом путу и желим да наставим у истом ритму, даћу све од себе да тако и буде. Играм против Шарапове са којом сам играла само једном до сада, у Торонту пре четири године када је она победила", казала је Јовановски.

Турнир у Риму игра се за наградни фонд од 2,7 милиона евра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије