Читај ми!

Ђоковић победом започео одбрану титуле у Риму

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је Шпанца Николаса Алмагра са 2:1 – по сетовима 6:1, 7:6 (5:7) 6:3 на старту Мастерса у Риму на ком наш тенисер брани титулу. Наредни противник нашег тенисера бољи из дуела Бразилца Томаза Белучија и Шпанца Роберта Баутисте Агута.

Ђоковић, који у Риму брани титулу, био је слободан у 1. колу, а очекивано је славио у стартном мечу за четврту победу над Алмагром у исто толико досадашњих међусобних дуела.

Први сет српски ас је одиграо у свом стилу, одузео је сервис противнику у 4. и 6. гему и разноврсним ударцима на уверљив начин започео сусрет са тренутно 174. тенисером света.

Очекивало се да у наставку рутински оконча меч, међутим, ССпанац је заиграо веома добро, сервис му је био готово беспрекоран, па је вођена велика и изједначена борба.

Није било ниједног брејка у том делу сусрета и одлучио је тај-брејк, када је Ђоковић необјашњиво прокоцкао предност од чак 5:2. Упорни Алмагро освојио је пет везаних поена и заслужено направио спектакуларан преокрет за изједначење у сетовима, понајвише захваљујући сјајним бекхенд ударцима.

Шпанац није попуштао ни у одлучујућем сету. Одупирао се фавориту све до осмог гема, када је Ђоковић коначно направио брејк за вођство од 5:3 и потом завршио посао након два сата и два минута атрактивне борбе.

У осмини финала српски тенисер састаје се са победником дуела између Бразилца Томаза Белучија и Шпанца Роберта Баутисте Агута.

Турнир, који се у престоници Италије игра за укупан наградни фонд од 3,83 милиона евра, Ђоковић је до сада освајао три пута (2008, 2011, 2014), а биће то његова последња припрема пред учешће на другом грен слему сезоне, Ролан Гаросу (24. мај - 7. јун).

Српски тенисер успешно је почео сезону освајањем Аустралијан опена и Мастерса у Мајамију, Индијан Велсу и Монте Карлу, што пре тога никоме у историји тениса није пошло за руком.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво