Читај ми!

Крвави напад на Монику Селеш, 22 године касније

На данашњи дан, пре 22 године, Моника Селеш погођена ножем у леђа на турниру у Хамбургу. Нападач Гинтер Пархе никада није одговарао за крвави злочин.

Моника Селеш је једна од најбољих тенисерки у историји тениса, а да није било 30. априла 1993. године, вероватно би била и најбоља.

Ипак, тог кобног дана, Моника је играла меч четвртфинала турнира у Хамбургу, против Магдалене Малејеве, када је Гинтер Пархе, из само њему познатих разлога, ножем убо у леђа југословенку тенисерку.

Моника се ипак вратила тенису после две године и поново освајала гренд слемове, али никада више није заиграла тенис у Немачкој.

"Невероватно је да ме је тај човек повредио са намером, а за то није добио никакву казну. Једноставно, не желим више да идем у Немачку, не осећам се пријатно и све ме подсећа на тај дан", говорила је Моника.

Суд је накнадно прогласио Пархеа ментално поремећеном особом, па није кривично одговарао за свој злочин. Пархе, иначе велики навијач Штефи Граф, осуђен је на две године лечења на психијатрији.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара