Читај ми!

Ђоковић опуштен и жељан одмора

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у недељу је освојио турнир у Монте Карлу, победивши у финалу Томаша Бердиха из Чешке. По освајању новог трофеја, Ђоковић је рекао да не размишља о томе колико ће трајати његов победнички низ, већ о томе да мора да се одмори за наставак сезоне.

Према речима најбољег светског тенисера, исто питање му се поставља након сваке победе: колико дуго ће трајати победнички низ.

"Искрено, не размишљам о томе колико дуго ћу моћи да издржим или колико ће трајати ова серија. Срећом, имао сам сличну ситуацију 2011. када сам победио у 40 мечева заредом", рекао је Ђоковић у Монте Карлу.

Победа у Монте Карлу била је Ђоковићева 17. узастопна победа у сезони и четврти освојени Мастерс турнир заредом.

"Стварно не знам, то је нешто што не могу да предвидим и на шта не могу да утичем", рекао је он и додао да му је потребно бар недељу дана одмора.

"Оно на шта могу да утичем тренутно је опоравак, јер ми је потребно бар недељу дана доброг одмора. Ово је за мене било дугих неколико месеци", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је сада власник 52 титуле, од чега 23 на највишем, мастерс нивоу.

"Не могу да се жалим. Али, одиграо сам много мечева, путовао много, на Дејвис куп, Дубаи, Индијан Велс, Мајами... Дошао сам овде, нисам имао много времена и одмах сам прешао на шљаку, што је потпуно другачија подлога", казао је Новак Ђоковић.

"Здрав сам и, очигледно, пун самопоуздања. Све иде у правом смеру. Само ми је потребно мало слободног времена", рекао је Ђоковић.

Ђоковић ће почетком маја играти на турниру мастерс серије у Мадриду, где ће покушати да настави одличан низ.

Он је рекао да се понекад на терену осећа боље него пре четири године, када је такође имао добар низ резултата.

"Уживам у тенису, али уживам и у томе да будем отац. То је добра комбинација. Испуњен сам, задовољан и срећан. Све сада има више смисла", рекао је Ђоковић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара