Читај ми!

Новак владар и у Монте Карлу

Ђоковић - Бердих 2:1 (7:5, 4:6, 6:3). Најбољи тенисер света Новак Ђоковић освојио је и трећи везани турнир Мастерс серије. У финалу Монте Карла савладао је Чеха Томаша Бердиха са 2:1. Новак је други пут у каријери освојио овај престижни турнир у кнежевини.

Новак наставља доминацију на турнирима мастерс серије. Тријумфом у Монте Карлу ушао је у историју као једини играч које успео да освоји прва три мастерса у сезони. Чех је пружио велики отпор. Након што је наш ас освојио први сет, у другом је дошло до једночасовног прекида. У наставку, противник је успео да освоји сет, па је победник одлучен у трећем сету. Новак је успео да подигне ниво игре и коначно сломи отпор Бердиха.

Бердих је много боље ушао у меч. На самом старту долази до раног брејка. Новак је потом стабилизовао сервис, а у шестом гему успео је, искористивши другу брејк шансу, да одузме сервис противнику и стигне до изједначења. Ђоковић потом, уз још један брејк, везује два гема и води са 5:3. Чех се није предавао, узвраћа истом мером за ново изједначење 5:5. Када се очекивало да ће сет ући у тај-брејк, Новак је након освојеног свог сервиса успео да искористи трећу сет лопту на сервис противника и освоји први сет – 7:5.

У другом сету водила се изјендначена борба све до резултата 3:3. Тада је због јаке кише дошло до прекида меча. Након једног сата меч је настављен. Бердих успева да искористи прву брејк лопту и одузме сервис нашем тенисеру. Ђоковић није успео да узврати и противник осваја други сет резултатом 6:4.

Трећи сет донео је много бољу игру нашег аса. Уз два брејка, Новак експресно долази до 4:0. Бердих успева да веже два гема, уз један враћени брејк, и смањи на 5:2. Међутим, то није пореметило Ђоковића, наставља одличну игру и након освојеног сервиса, на сервис Бердиха осваја прву меч лопту. Противник успева да се извуче и продужи меч.

Уследио је сервис Новака за титулу. Бердих је кренуо на све или ништа. Ђоковић успева да неутралише нападе противника и освоји две везане меч лопте, користи прву и добија трећи сет са 6:3.

Овом победом Новак ће на најновијој АТП листи имати 5.500 бодова предности у односу на другопласираног Швајцарца Роџера Федерера.

Ток меча:

18.20 - Крај меча Новак користи прву другу меч лопту, прву на свој сервис и добија трећи сет са 6:3.

18.05 - Бердих користи опуштање у игри нашег аса и враћа један брејк.

18.01 - Новак поново одузима сервис противнику и сада има два брејка предности – 4:0.

17.50 - Прву шансу за брејк Новак је искористио, одузео сервис Чеху за 2:0 у трећем сету.

17.44 - Сигуран је био Бердих, који осваја други сет са 6:4. Победника Мастерса у Монте Карлу одлучиће трећи сет.

17.39 - Бердих ће у десетом гему сервирати за освајање другог сета – 5:4 је за Чеха. 

17.32 - После дуге паузе боље се на терену снашао Бердих, који узима сервис Ђоковићу, води са 4:3 и има сервис. 

17.25 - После више од сат времена, меч је настављен.

16.11 - Киша у Монте Карлу пада све јаче, па је судија одлучио да пошаље тенисере у свлачионицу.

16.07 - Ни после пет гемова нема брејка у другом сету, 3:2 за Новака и сервис за чешког играча.

15.52 - Три гема у трећем сету одиграна су без брејка, 2:1 води први рекет света. 

15.37 - Велика борба виђена је у првом сету, а на крају се боље снашао Новак, који још једним брејком осваја тај део игре са 7:5, за вођство у финалу од 1:0 у сетовима. 

15.23 - Након што је још једном одузео сервис противнику, Ђоковић не успева да приведе сет крају тј. Чех прави "рибрејк" – 5:4 за Новака, Томаш је на сервису.

15.10 - Враћа Новак брејк у шестом гему првог сета – 3:3. 

14.54 - Након сигурног сервис гема Бердиха, и Новак осваја први поен на данашњем мечу – 2:1. 

14.47 - Брејк већ у првом гему, Чех је искористио прву указану прилику и повео са 1:0. Сада ће и сервирати. 

14.44 - Почео је меч, први сервира Новак.

14.40 - Ускоро почиње финале у Монте Карлу, тенисери су на терену.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара