Читај ми!

Ђоковић лако до трећег кола

Ђоковић – Рамос Вињолас 2:0 (6:1, 6:4). Новак Ђоковић без већих проблема савладао Шпанца Алберта Рамоса Вињоласа и пласирао се у треће коло турнира у Монте Карлу. Наредни противник Ђоковића Хајдер Маурер из Аустрије.

Новак Ђоковић се пласирао у осмину финала Мастерс турнира у Монте Карлу, пошто је у другом колу победио Шпанца Алберта Рамоса Вињоласа са 2:0, по сетовима 6:1, 6:4.

Ђоковић је до друге победе у исто толико мечева против шпанског играча дошао после сат и двадесет седам минута игре.

Први сет није донео много узбуђења. Први тенисер света је у том периоду у потпуности надиграо Шпанца, који је при резултату 4:0 за српског тенисера успео да дође до брејка, али то је било све што је Рамос Вињолас учинио у првом сету.

У другом сету виђена је знатно већа борба. Рамос Вињолас је боље сервирао на почетку тог периода игре и лако долазио до гемова, међутим, средином сета је уследила десетоминутна пауза, јер подлога није била прскана водом између сетова, па је постала клизава.

Ђоковићу је та пауза више одговарала. Лако је након одмора освојио гем на свој сервис, а онда је дошао и до јединог брејка у том периоду, који му је, испоставило се на крају, био довољан за тријумф и пласман у треће коло турнира.

"Веома сам задовољан наступом и првим мечом на шљаци против искусног тенисера на овој подлози. Имао сам добар интезитет", рекао је Ђоковић.

Ђоковић ће у осмини финала играти против Андреаса Хајдера Маурера из Аустрије, који је направио ново изненађење и победио Аустралијанца Бернарда Томића са 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 6:4.

Хајдер Маурер има 28 година, тренутно је 52. играч на свету и до сада се није састајао са српским тенисером. Он је у првом колу елиминисао Ернестса Гулбиса, препустивши Летонцу само један гем - 6:1, 6:0.

Овако је протекао меч у Монте Карлу:

16.00 – Крај меча, Ђоковић се пласирао у треће коло турнира у Монте Карлу, победом над Албертом Рамосом Вињоласом са 2:0. 

15.48 – Брејк Новака Ђоковића, води са 4:3. 

15.30 – Јак отпор Рамоса Вињоласа, дуги и тешки поени, резултат је 2:2. 

15.20 – Први гем у другом сету освојио је Шпанац. 

15.13 – Први сет је завршен резултатом 6:1. 

14.50 – Одличан почетак Новака Ђоковића, сигуран у својим сервис-гемовима, уз један брејк – води са 3:0. 

14.35 – Почео је меч у Монте Карлу, први је на сервису Новак Ђоковић. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се