Читај ми!

Ноле са Маријем за 22. трофеј

Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић у дуелу са Ендијем Маријем браниће титулу у Мајамију у недељу 5. априла, од 19.00 по нашем времену, и у исто време покушати да освоји 22. трофеј на турнирима из Мастерс серије 1000. Директан пренос можете пратити на РТС-у, а резултат и ток меча на нашем порталу.

До финала Мајамија Ђоковић је дошао тако што је савладао Американца Џона Изнера са 7:6 (7-3), 6:2 после непуних 90 минута игре.

Противник најбољем тенисеру света у завршном мечу турнира у Мајамију биће, рекло би се, његова "стара муштерија" – Британац Енди Мари који је до финала стигао победивши Чеха Томаша Бердиха са 6:4, 6:4.

Од укупно 25 међусобних дуела, Ђоковић је добио 17, укључујући шест последњих. Блага предност је, дакле, на страни нашег тенисера, али је он врло опрезан уочи тог дуела.

"Честитам Ендију на томе што је дошао до бројке од 500 победа у каријери. Људи можда не схватају колико је то тешко. Међусобни скор са Маријем доноси ми самопоуздање и, можда, малу менталну предност. Али, одлучиће нијансе, јер тако је увек кад нас двојица играмо", рекао је Ђоковић уочи свог 74. финала на АТП турнира, а 32. на турнирима из Мастерс серије 1000.

Српски тенисер је до сада освојио 50 турнира. На мастерсима има 21 титулу, од којих је четири освојио баш у Мајамију.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара