Читај ми!

Серена остварила 700. победу у каријери

Америчка тенисерка Серена Вилијамс пласирала се у полуфинале WТА турнира премијер серије у Мајамију савладавши у четвртфиналном мечу Немицу Сабине Лисицки са 7:6 (7:4), 1:6, 6:3, а то је била њена јубиларна, 700. победа у каријери. Рекордерка је легендарна Мартина Навратилова са 1.442.

Светски број један, која на Флориди јури осму титулу, у борби финале чека победницу дуела између Румунке Симоне Халеп и Американке Слоун Стивенс.

Серена је у први сет једва добила у тај брејку, а онда је у првом гему другог сета направила брејк. Лисицки је тада преузела контролу меча и освојила следећих шест гемова, направивши три неизнуђене грешке, уз три директна поена.

Вилијамс је и почетком трећег сета имала мало проблема, али је успела да добије први гем, а онда после брејка и да стекне вођство 3:0. Након тога, обе тенисерке су чувале свој сервис до краја сета, који је Американка добила са 6:3.

Серена Вилијамс је до сада освојила 19 гренд слем титула, а после овог тријумфа се прикључила малом клубу од седам тенисерки које су имале 700 победа.

Мартина Навратилова је остварила највише победа у историји женског тениса - 1.442. После ње иду Крис Еверт са 1.309, Штефи Граф са 902, Вирџиија Вејд има 839, Аранча Санчез-Викарио 759, Линдзи Девенпорт 753, а Кончита Мартинез 739.

Ово је такође била 19. узастопна победа Серене Вилијамс, пошто је последњи пораз претрпела у октобру, од Симоне Халеп у првом кругу завршног турнира у Сингапуру.

Ово јој је и 16. узастопна победа у Мајамију, у коме је последњи пут изгубила 2012. од Каролине Вознијацки у четвртфиналу.
 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије