Читај ми!

Новак Ђоковић је ветеран?!

Новинар у Мајамију, после победе над Александром Долгополовом, назвао Новака Ђоковића "ветераном". Српски тенисер, који још увек није напунио 28 година, прво је остао збуњен, али је ипак имао спреман одговор.

Новак Ђоковић је савладао Александра Долгополова и пласирао се у четвртфинале турнира у Мајамију. Након врло узбудљивог и, без дилеме, напорног меча, један од присутних новинара је најавио дуел најбољег тенисера света и Шпанца Давида Ферера, који ће бити одигран у оквиру четвртфинала, као дуел „два ветерана". Српском тенисеру је било необично што га тако карактеришу, али се није дао омести.

„Да ли сте рекли 'два ветерана'?", упитао је Ђоковић са осмехом. „Хвала вам. Ово је први пут да сам то чуо".

Ђоковић је признао да је већ дуго у тенису и да је, на неки начин, и заслужио овај епитет. Новинар га је убедио да ни на који начин није желео да га увреди. Ђоковић му је одговорио.

„Ово је важан тренутак. Ово је велика ствар за мене што сам ово чуо. Морам мало да се приберем... Реалност ме је управо сустигла. Хвала вам на томе".

Ђоковић је професионални деби имао са 16 година, а сада има непуних 28. Први на АТП листи је већ 140 узастопних недеља. Још једна и стићи ће Рафаела Надала, поред чијег имена стоји број 141. Роџер Федерер је неприкосновено први са 302 седмице проведене на врху.

„Увек ме то врати у моје детињство и ране дане моје тениске каријере, када сам сањао да постанем број један. Ништа не узимам здраво за готово. Много напорног рада је било потребно да бих стигао овде. Још више рада да бих ту остао", истакао је српски ас.

„Поносан сам што сам тако дуго остао светски број један. Надам се да ћу остати конзистентан и дисциплинован, а резултати ће то испратити", закључио је Ђоковић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара