Читај ми!

Ђоковић: Свака част Мартину на борби

Први тенисер света Новак Ђоковић одао је признање Словаку Мартину Клижану на отпору који му је пружио у другом колу Мајамија.

"Свака част Мартину на борби, баш ме је намучио", рекао је Ђоковић, који у Мајамију брани титулу.

Он је нагласио да се други сет прилично разликовао од првог, који је добио убедљиво са 6:0.

"Ово је први меч на турниру и није лако играти против тако квалитетног противника као што је Мартин. Знао сам то, али сам ипак изгубио концентрацију и ниво који сам имао у првом сету и на почетку другог, и зато сам платио цену. На моју срећу, пронашао сам начин да се вратим", рекао је Ђоковић после меча.

Српски тенисер је први носилац и био је слободан у првом колу, а словачког играча, који је 41. на АТП листи, победио је сa 6:0, 5:7, 6:1. Ђоковић је први сет добио за 21 минут, а у другом је водио са 5:3 и сервирао за меч, али не само да је испустио тај сервис, већ је изгубио и следећа три.

"Понекада се такве ствари дешавају. Ово је спорт. Тешко је играти од првог до последњег поена на начин на који сам играо први сет. Знао сам да ће почети да игра боље када уђе у меч и када се навикне на терен", рекао је Ђоковић.

Публика је крајем првог сета почела да скандира Клижану, а Ђоковић је признао да је био "мало стегнут" тада, али да је успео да се поврати.

"Изнервирао сам се, нема сумње, уопште. Сваки спортиста има успоне и падове и пролази кроз различите емоције током оваквих мечева. Важно је, међутим, да се прегрупишете и задржите веру у себе и да останете сабрани, јер вам такве ствари доносе победу. Знао сам да ћу се вратити у меч и заиграти боље, јер сам и раније био у оваквим ситуацијама", рекао је Ђоковић.

Следећи противник српског репрезентативца биће Белгијанац Стив Дарсис, који је у главни жреб ушао из квалификација и у који је у првом колу победио Жила Милера у три сета – 6:4, 6:7, 6:3.

"Нисам га много гледао. Знам да је имао проблема са повредама, али да је у млађим категоријама био врло талентован играч. Он је још један такмичар који нема шта да изгуби, а ово ће бити један од мало мечева које ће играти на централном терену. Мораћу да играм као данас у првом и трећем сету да бих имао шансе за победу", рекао је Ђоковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије