Читај ми!

Новак прескочио прву препреку

Новак Ђоковић је успешно стартовао на Мастерсу у Мајамију. У другом колу савладао је Словака Мартина Клижана са 2:1, по сетовима 6:0, 5:7, 6:1. У борби за осмину финала наш ас ће играти против Стива Дарсија из Белгије.

Новак је савладао прву препреку у одбрани титуле у Мајамију. Словак је искористио опуштање нашег тенисера у другом сету и решио га у своју корист. Ипак, није имао снаге да озбиљније запрети и доведе у питање победу нашег аса. Новак се на терену задржао дуже него што се очекивало, било му је потребно скоро два сата игре да сломи Клижанов отпор.

Од самог старта Новак је кренуо силовито. Редом је везивао поене и освајао гемове. Противнику није дозволио да освоји ниједан гем и за само 23 минута игре добио је први сет без изгубљеног гема – 6:0.

Очекивало се да ће Ђоковић, након убедљиво освојеног првог сета, рутински решити меч у своју корист. Међутим, Клижан на старту другог сета најављује да се није предао. Одузима сервис нашем тенисеру. Новак успева да узврати истом мером. Уследио је нешто мирнији период игре где су оба тенисера била сигурна на свој сервис. У осмом гему Новак поново одузима сервис противнику и води са 5:3.

Уследио је Ђоковићев сервис за меч. Долази до невероватног пада у игри нашег тенисера. Словак успева да узврати брејк, а потом, уз још један, осваја и наредна три гема и добија други сет са 7:5.

У одлучујућем сету Новак је поново заиграо своју игру. Преузео је контролу меча и Клижан није имао решења. Ђоковић долази до раног брејка, а потом и до вођства од 3:0. Словак успева да освоји свој сервис и прекине серију нашег тенисера. Међутим, Новак је био неумољив. Наставља у истом стилу и до краја меча осваја све гемове, уз још један брејк, за коначних 6:1 у трећем сету.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије