Читај ми!

Бојана елиминисала Монику Бартел

Српска тенисерка Бојана Јовановски пласирала се у друго коло турнира у Мјамију, пошто је у првом колу победила Немицу Мону Бартел са 2:1, сетовима 3:6, 6:3, 6:2. Јовановски се у другом колу састаје са Украјинком Елином Свитолином, која заузима 27. место на ВТА листи и била је слободна на старту такмичења.

Јованвски је до другог тријумфа у њиховом петом међусобном дуелу дошла после сат и 46 минута игре.

Српска тенисерка је добро почела меч и повела са 2:0, али је Бартел од тог тренутка заиграла боље и потом везала четири гема, којима је дошла до преокрета у првом сету. Немица је потом у деветом гему дошла до новог, трећег брејка, којим је решила тај период игре. 

Други сет је био сличан првом, али је овај пут Јовановски, 65. тенисерка на ВТА листи, направила три брејка, а Бартел је само једном узвратила истом мером.

Одлучујући сет је Јовановски добила без већих проблема. Немици је одузела двапут сервис и тако изборила пласман у друго коло турнира у Мајамију.

Јовановски се у другом колу састаје са Украјинком Елином Свитолином, која заузима 27. место на ВТА листи и била је слободна на старту такмичења.

До сада су играле једном, прошле године у Бакуу, где је славила Украјинка резултатом 6:1, 7:6 (7:5).

Од осталих српских тенисерки у Мајамију Ана Ивановић је слободна у првом колу и чека победницу дуела између Порториканке Монике Пуиг и квалификанткиње, док ће противница Јелене Јанковић, која је такође слободна на старту, бити боља из сусрета Викторија Азаренка (Белорусија) - Силвија Солер-Еспиноза (Шпанија).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се