Читај ми!

Ђоковић наставља владавину у Индијан Велсу

Реприза прошлогодишњег финала Индијан Велса, реприза резултата. Новак Ђоковић је савладао Швајцараца Роџера Федерера са 2:1, по сетовима 6:3, 6:7 (5:7), 6:2. Новак је освојио своју четврту титулу на овом турниру и изједначио се по броју управо са Федерером.

Новак је успео да одбрани титулу и придружи се Федереру на врху листе рекордера са четири освојене титуле на овом турниру. Окршај првог и другог рекета света очекивано је обележила велика и узбудљива борба, сјајна представа два тениска мајстора. Прегршт фантастичних поена, „немогућих" потеза на обе стране. Ђоковић је био бољи, брже је успео да се врати у меч након пада у игри и на крају заслужено стигао до трофеја. Наш ас је освојио други трофеј ове сезоне, након тријумфа на Аустралијан опену, а јубиларну, укупно 50. титулу у каријери.

У првом сету Ђоковић је био сигурнији и освојио га је након брејка у шестом гему (4:2), да би у наставку Федерер заиграо агресивније и најавио изједначење. Српски тенисер кретао се изванредно и успешно парирао. Међутим, није сачувао концентрацију, па је након дуготрајне размене удараца, Швајцарац поравнао у сетовима у тај-брејку.

У трећем сету до изражаја је дошла Ђоковићева постојаност и велика ментална снага. Почео је добро и повео са 2:0, а када је Федерер изједначио на 2:2, српски ас је доказао због чега је на светском трону.

Ђоковић је био бриљантан у одлучујућим тренуцима скоро два и по сата игре и на импресиван начин дошао до победе и 21. титуле на турнирима мастерс серије. Била је ово 18. победа Ђоковића над Федерером у њиховом 38. дуелу.

Већ следеће недеље стартује мастерс у Мајамију, где српски тенисер такође брани титулу.

"Било је ово сјајно финале. Надам се да ћемо се поново састати ове године. Ово је заиста један од најбољих турнира у свету, тако ми то осећамо. Хвала мом тиму на сјајној подршци, не би ово било могуће без њих. Стално то причам, али то је зато што не узимам ствари здраво за готово. Хвала вам што сте ми омогућили да живим овакав живот", рекао је Ђоковић.

Федерер је признао пораз и најавио је повратак и следеће године. "Честитам, Новаче, на сјајном финалу, почео си сезону на сјајан начин и желим ти успеха. Ово је један од најбољих турнира у сезони. Уживам сваке године и надам се да се видимо поново следеће године", рекао је Федерер.

Ток меча:

00.37 - Ђоковић напада сервис Федерера, 0:30, а потом долази до две везане меч лопте на сервис противника. Прва одлази у неповрат. Другу користи и добија трећи сет са 6:2.

00.33 - Федерер све више греши, Новак то користи и лагано осваја свој сервис, 5:2.

00.30 - На свој сервис Федерер долази до 40:15. Новак успева да преокрене и освоји брејк лопту. Двострука сервис грешка Швајцарца и Ђоковић поново има брејк предности – 4:2.

00.25 - Наш тенисер без већих проблема осваја свој сервис и поново води 3:2.

00.22 - У наредном гему, Федерер на свој сервис лако долази до 40:0. Међутим, Новак осваја наредна три поена за изједначење, 40:40. Ипак, Федерер успева да освоји наредна два поена и стигне до изједначења – 2:2.

00.17 -  Проблеми за нашег тенисера, Федерер успева да дође до брејк лопте, ипак успева да се извуче. Међутим, Швајцарац осваја другу брејк лопту. Ђоковић се одлично сналашао после скраћене лопте и на мрежи осваја поен за ново изједначење. Противник је неумољив, после дуге размене осваја трећу брејк шансу. Снажан сервис нашег аса за ново изједначење. Нова дуга размена удараца и наш тенисер прави грешку. Четврта шанса за противника. Поново се Новак брани снажним сервисом. Двострука сервис грешка нашег аса и Федерер долази до пете брејк лопте. Нова грешка и Федерер враћа брејк – 2:1. Маратонски гем је трајао 12 минута. На крају гема Новак је у два потеза сломио рекет и "зарадио" опомену.

00.04 - Наш тенисер је заборавио изгубљено у другом сету. Поново преузима контролу игре. Напада сервис противника и долази до три везане брејк шансе. Користи трећу и долази до раног брејка – 2:0.

00.00 - Ђоковић је сигуран на свој сервис и води са 1:0 у трећем сету.

23.55 - Новак је испустио предност у тај-брејку. Са две двоструке сервис грешке поклонио је противнику сет лопту. Федерер користи овај поклон и долази до изједначења у сетовима – 7:6 (7:5) у другом сету. Следи одлучујући трећи сет. 

Тај-брејк другог сета:
Ђоковић–Федерер 0:1, 1:1, 2:1, 3:1 мини-брејк; 3:2, 3:3, мини-брејк; 4:3, 5:3, мини-брејк; 5:4, 5:5, мини брејк; 5:6, мини брејк; 5:7, крај.

23.44 - Новак је такође био сигуран на свој сервис и изборио тај-брејк.

23.40 - Швајцарац лагано осваја свој сервис и води са 6:5.

23.38 - Федерер је у налету. Напада сервис нашег тенисера – 0:30. Новак успева да се одбрани и ас сервисом долази до 40:30. Уследило је изједначење. Ђоковић након дуге размене удараца долази до нове предности, а потом асом из другог сервиса осваја гем, 5:5.

23.32 - Феферер са нулом осваја свој сервис и води са 5:4.

23.29 - Федерер користи нешто лошији први сервис Ђоковића и осваја брејк шансу. Одличан напад нашег аса – изједначење. Двострука сервис грешка и Швајцарац долази до нове брејк шансе. Грешка Новака и Федерер враћа брејк - 4:4.

23.20 - Ђоковић поново напада сервис Швајцарца и осваја нову брејк лопту. Снажан први сервис Федерера за изједначење. Противник успева да веже још два поена и освоји гем, 4:3. 

23.15 - Оба тенисера била су сигурна на свој сервис – 4:2.

23.10 - Федерер користи грешке нашег аса и осваја две везане брејк шансе. Новак успева да се извуче и дође до изједначења. Затим успева да стигне до предности и освоји сервис и потврди брејк, 3:1.

23.04 - Новак наставља одличну игру. Користи сваку прилику да нападне сервис противника. Осваја две везане брејк шансе. Користи прву и одузима сервис противнику, 2:1.

23.01 - Федерер је у налету, напада сервис нашег аса, 0:30. Два фантастична сервиса нашег аса за 30:30. Ипак, Швајцарац успева да дође до прве брејк лопте у мечу. Нови снажан сервис нашег аса, изједначење. Дуга размена, Новак успева да неутралише неколико напада противника и стигне до предности. Уследио је трећи ас у мечу и Ђоковић осваја гем, 1:1.

22.57 - Други сет сервисом је отворио Федерер. Без већих проблема осваја гем – 1:0.

22.52 - Федерер креће на све или ништа, напада сервис нашег аса. Сада он има 15:30, али Новак лагано одбија овај напад и долази до прве сет лопте, сервис винер и наш тенисер добија гем и сет – 6:3. Први сет се играо 33 минута.

22.49 - Наш ас поново напада сервис противника – 15:30. Међутим, Федерер сјајним сервисима преокреће на 40:30, а потом после дуге размене удараца осваја свој сервис – 5:3. Следи Новаков сервис за сет.

22.43 - Новак је неумољив, са нулом осваја свој сервис и води са 5:2.

22.41 - Ђоковић поново притиска сервис Федерера, користи нешто лошији први сервис противника и долази до три везане брејк шансе. Све три одлазе у неповрат, након сјајних сервиса Швајцарца. Новак долати до нове брејк шансе, користи је и одузима сервис противнику – 4:2.

22.36 - У наредном гему запретио је Швајцарац, искористио је две грешке нашег аса и дошао до 0:30. Ипак, Новак одбија овај напад везује четири поена и осваја гем 3:2.

22.33 - Већ у четвртом гему Новак напада сервис противника и долази до прве брејк шансе, не користи је. Потом је изборио још једно изједначење након предности за Швајцарца. Федерер везује два поена и осваја свој сервис, 2:2.

22.23 - Федерер је, такође, сигуран на свој сервис 1:1.

22.21 - Новак сигуран на старту меча, осваја свој сервис гем са нулом – 1:0.

22.20 - Почео финални меч између Новака Ђоковића и Роџера Федерера.

22.12 - На подбацивању новчића добио је Ђоковић, и изабрао да он први сервира. 

22.10 - Тенисери су изашли на терен, након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара