Читај ми!

Дан српског тениса у Индијан Велсу

Финалне мечеве на турниру у Индијан Велсу отвара дуел Јелене Јанковић и Симоне Халеп од 19 часова, а потом се у мушком финалу састају Новак Ђоковић и Роџер Федерер. Тај меч неће почети пре 21 час, а можете га пратити и у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Српска тенисерка Јелена Јанковић финални меч Мастерса у Индијан Велсу против Румунке Симоне Халеп игра од 19 сати по средњоевропском времену.

Јанковићева је у полуфиналу била боља од Немице Сабине Лисицки са 3:6, 6:3, 6:1, док је Халепова без борбе прошла у финале након одустајања Американке Серене Вилијамс због повреде колена.

То ће бити пети међусобни дуел Јелене Јанковић и Симоне Халеп. Румунка је у досадашња четири меча однела победу. 

Јанковићева је једину победу над Халеповом забележила у њиховом првом окршају 2010. године на Отвореном првенству САД, када је славила са 6:4, 4:6, 7:5. Последњи пут, у дуелу на Аустралијан опену прошле године победу је однела Халепова. 

Јанковићева, 21. тенисерка на ВТА листи, последњу титулу је освојила 2013. године на турниру у Боготи, где је и прошле године одиграла своје последње финале на туру.

Финални меч између Јанковићеве и Халепове играће се од 19 по средњоевропском времену.

Одмах после тог финала, али не пре 21 сат, на терен ће изаћи најбољи тенисер света Новак Ђоковић и Швајцарац Роџер Федерер. Тај меч пратићемо у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Новак Ђоковић је у полуфиналу декласирао Британца Ендија Марија са 6:2, 6:3, док је Федерер био бољи од Канађанина Милоша Раонића резултатом 7:5, 6:4.

Ђоковићу, који брани титулу, биће то пето финале у Индијан Велсу, док ће Швајцарац играти финални меч шести пут.

Уколико победи, српски тенисер ће освојити четврту титулу и тако ће се изједначити
управо са Федерером.

Ђоковић и Федерер су до сада одиграли 37 мечева, а Швајцарац има три тријумфа више.

Послењи пут њих двојица су се састала у Дубаију ове године и тада је славио Федерер са 2:0 у сетовима.  

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара