Читај ми!

Ђоковић: Победио тимски дух, публика за пример

Први тенисер света Новак Ђоковић оценио је данас да је Србија победу над Хрватском и пласман у четвртфинале Дејвис купа остварила захваљујући тимском духу и сјајној публици. Селектор Обрадовић честитао својим играчима на „огромном срцу“.

"Најбољи утисак у ова два дана оставила је публика, не само на нас, него и на Хрвате. Видео сам да су и они одушевљени оваквим пријемом. Надам се да ће овај град угостити још велики број значајних догађаја, јер је Краљево то заслужило", рекао је Ђоковић. Први рекет Србије је нагласио да је од почетка сусрета са Хрватском све "ишло феноменално".

"Виктор је победом после великог преокрета над Ћорићем показао шта значи борбени дух и колико је он важан за целу екипу. Заједништво вам даје неопходну енергију и мотивацију да одиграте најбоље што можете за своју земљу", рекао је Ђоковић.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је рекао да је играње за Србију не доживљава као обавезу, већ као страст и љубав према земљи и колегама из репрезентације. 

"Боље Бразил, јер бисмо ми били домаћини, да бирамо подлогу, услове, тада све иде у нашу корист, предност домаћег терена много значи. Распоред је велика потешкоћа за све нас, ово је индивидуални спорт, четвртфинале је одмах након Вимблдона, што је лоше, гледајући из моје перспектие, али не осећам то као обавезу, него као страст, љубав према земљи, овом момцима. Када се окупимо влада породични амбијент, атмосфера је предуслов за сјајне партије. Надам се да ће нам се и Јанко брзо придружити, јер кад смо комплетни, када је на окупу шампионски тим из 2010, сваког можемо да добијемо, и код куће и у гостима”, изјавио је Ђоковић на конференцији за медије.

На питање да ли ће бити "колективног шишања" као после освајања прве титуле Ђоковић је рекао."Видећемо са Виктором, али идеја је да скачемо из падобрана". Он је додао да је задовољан јер је репрезентација успела да заврши посао и пласира се у четвртфинале Дејвис купа пошле два дана.

"Када уђете са 2:0 у други дан имате могућност за измене и комбинације прлагођене циљевима и тактичким намерама. Управо у томе је био заједнички мотив да играм уместо Виктора, сматрали смо да јучерашњи меч није био физчки захеван и да је добра прилика да данас приведемо емоције крају. Нисам дуго играо са Ненадом, било је мало проблема на почетку, али Ненад је много искуснији, он ме водио. Брејк у првом сету на 4:3 био је песудан за меч, након тога смо се опустили и одиграли самоувернео до краја", објаснио је Ђоковић. Најбољи тенисер света осврну се и на повреду у другом сету када је десном руком ударио о подлогу и раскрварио прст.

"Не изгледа као нека фрактура, надам се да ништа није напрсло, прибојавао сам се тога, огреботина и крв су уобичајени кад клижем, али надам се да ништа није старшно", рекао је Ђоковић. Он је истакао да је задовољан играма и победама против Хрватске, које ће му, како је рекао, послужити као одлична увертира за предстојеће турнире у САД.

Зимоњић је истако значај Ђоковића у мечу пртоив Хрватске.

"Није лако ни мени, ни ономе ко је поред мене. Играјући све ове године учинило ме је бољим дубл играчем, прилагодљив сам. Увек понављам, кад је Новак са нама то даје велику сигурност, није лако добити два поена, вама то тако изгледа, али он то учини тако. Виктору је било лакше кад зна да може да се ослони на Новаков поен. Ово је екипа, још кад се Јанко прикључи... Волео бих да поновимо успех из 2010. Надам се да ћемо ове години, ако будемо здрави, опет ићи до краја", рекао је Зимоњић.

Зимоњић је у наставку сезоне играти са Пољаком Марчином Матквоским, јер није задовољан сарадњом са Пакистанцем Ајсамом Курешијем.

"Требало је да почнем са Лодром, он је оперисао леви лакат, принудно решење био је Куреши, али после четири - пет турнира испоставило се да то није то. Добро је што смо прекинули, јер мислим да не можемо на шљаци да будемо добри. Са нестрпљењем очекујем Индијан Велс и Мајами, са Матковским. Ако не буде добро – мењаћу опет", рекао је Зимоњић.

Селектор Богдан Обрадовић честитао је својим играчима на "огромном срцу".

"Момцима честитам јер су показали да имају огромно срце. Заиста смо велика породица. Овај тим је спреман да освоји још титула", поручио је Обрадовић, који је предводио репрезентацију и 2010. када је Србија први пут у историји освојила "салатару". Он је честитао Хрватима на борбеној и фер игри и нагласио да је и овај меч у Краљеву показао да су Србија и Хрватска две велике пријатељске земље.Ђоковић је истакао да би радије волео Бразил у четвртфиналу, због предности домаћег терена и најавио да ће, уколико опет освоје трофеј, заједно са саиграчима скакати из падобрана.Богдан Обрадовић открио је да ће вечерас донети одлуку ко ће играти у недељу.

"Момци су показали да су сјајни, драго ми је сада ту Новак и имамо више комбианција. Одушевљени смо Краљевом, али видећемо за убудуће. Четвртфинале, полуфинале, ИТФ захтева веће стандарде, веће хале, мораћемо да гледамо друге комбинације, драго ми је да смо овој хали дали победничку енергију", рекао је Обрадовић.

 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво