Читај ми!

Србија савладала Хрватску и пласирала се у четвртфинале

Тениска репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Светске групе Дејвис купа, пошто је у Краљеву повела против Хрватске са недостижних 3:0. Трећи поен Србија је освојила у мечу дублова, пошто су Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић победили Марина Драгању и Франка Шкугора са 3:0 у сетовима (6:3, 6:4, 6:1). Меч је трајао један сат и 48 минута. Србија ће у четвртфиналу играти против победника дуела Аргентине и Бразила.

Српски дубл је уз подршку сјајне краљевачке публике од старта ставио до знања какав ће бити исход овог сусрета. Хрватски тенисери практично нису имали ниједну прилику за евентуални повратак у меч, пошто су Ђоковић и Зимоњић неумољиво погађали све што су желели.

Србија је у петак повела са 2:0, захваљујући победама Ђоковића и Виктора Троицког који су били бољи од Мате Делића и Борне Ћорића са 3:0, односно 3:2 у сетовима.

Пошто је Србија обезбедила победу, предстојећа два сингл меча у недељу неће имати резултатски значај.

Репрезентација Србије ће се за пласман у полуфинале борити у јулу против победника дуела између Бразила и Аргентине. Уколико противник буде Бразил, Србија ће бити домаћин, а у супротном ће гостовати Аргентини.

Ток меча:

15.58 - Крај меча. Српски дубл је уз још један брејк освојио трећи сет са 6:1. Србија је савладала Хрватску са 3:0 (6:3, 6:4, 6:1).

15.48 - Зимоњић и Ђоковић настављају да ломе противнике. Након лако освојеног сервиса, поново долазе до брејка и воде са 4:1 у трећем сету.

15.37 - Исто као и у предходном сету. При резултату 1:1, наш дубл успева после велике борбе да одузме сервис Хрватима и поведе са 2:1 у трећем сету. Преломни поен у овом гему наш дубл је освојио на спектакуларан начин.

15.25 - Новак сервира за други сет. Лако уз један ас и два сервис винера наш дубл долази до три везане сет лопте. Користе прву и добијају сет са 6:4. Србија води против Хрватске са 2:0.

14.56 - Након уводних гемова у другом сету, наш дубл стиже до раног брејка и води са 2:1 у другом сету.

14.50 - Приликом борбе на мрежи Новак је руком запарао по подлози и раскрварио прст. Након указане помоћи, наш ас је наставио меч.

14.44 - Сигуран сервис нашег аса. Србија осваја гем без изгубљеног поена и добија први сет са 6:3.

14.42 - После велике борбе, наши тенисери успевају да искористе шесту брејк шансу у сету и одузму противницима сервис. Србија води са 5:3. Новак Ђоковић има шансу да сервисом донесе нашој репрезентацији први сет.

14.09 - Почео меч дублова, први на сервису наш пар.

13.55 - Играчи Србије и Хрватске изашли на терен испуњене Хале спортова у Краљеву. Ненад и Новак дочекани овацијама. Све је спремно за нови велики спектакл.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво