Читај ми!

Ћорић: Пресудила физичка снага, свака част публици

Млади хрватски тенисер Борна Ћорић рекао је после пораза од Виктора Троицког да није пресудило искуство српског тенисера него његова боља физичка припремљеност. Хрватски репрезентативци, одушевљени дочеком, изразили захвалност публици.

"Стао сам на 2:0 и 2:0. До тада сам играо скоро савршено. Не сећам се кад сам боље играо. Мислим да је то било боље него недавно кад сам победио Марија, јер сам сад боље сервирао. После сам промашио два-три волеја, осетио сам физичке проблеме и више нисам могао да парирам. Виктор је то осетио и искористио. Свака му част на томе. Мислим да није пресудило искуство, већ Викторова физичка снага, изјавио је Ћорић на конференцији за медије. Он је, попут репрезентативног колеге Мате Делића, искористио прилику да захвали публици у Краљеву на сјајном дочеку.

„Свака част публици, и ја сам био изненађен. Публика је показала поштовање према нама и ми то јако ценимо", навео је Ћорић. Према његовим речима, не сметају му поређења са Новаком Ђоковићем. Напротив.

"То ми годи, мада и мало вуче притисак, али ако хоћу у топ 5 или топ 10 морам да се изборим с тим", додао је он. Ћорић је реално оценио да је тешко да Хрватска направи преокрет при вођству Србије од 2:0.

"Тешко можемо до преокрета. Имали смо мале шансе и пре меча, сад су минималне, али сигурно се нећемо предати. Надам се да ће наш дубл одиграти добро. Мислим да ипак имамо неке шансе", закључио је Ћорић.

Хрватски селектор Жељко Крајан сматра да његов главни адут није могао у сусрету са Троицким да физички задржи ниво игре.

"С друге стране, Виктор је имао и тај психолошки момент да није био проблем изгубити, јер Србија има Новака и опет су фаворити. Кад је Виктор преузео игру, није било повратка. Сутра је нови дан, прижељкивали смо 1:1, али мислим да имамо шансе у дублу", рекао је Крајан истакавши да су сви у хрватском тиму презадовољни атмосфером у краљевачкој Хали спортова.

"Још једном захваљујемо. Очекивали смо то, али опет смо се плашили неких инцидената. Стварно, респект за домаћу публику. Мислим да би исто било и код нас. Тенис није фудбал, другачији је спорт, правила су строжа и публика је то знала", казао је Крајан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво