Читај ми!

После првог дана, Србија – Хрватска 2:0

Тениска репрезентација Србије на корак је до пласмана у четвртфинале Светске групе Дејвис купа, пошто у мечу првог кола води у Краљеву против селекције Хрватске са 2:0. У суботу ће се у Хали спортова у Краљеву од 13 часова играти дубл меч.

Први поен Србији донео је Новак Ђоковић, који је са 3:0 победио Мату Делића док је Виктор Троицки после велике борбе савладао Борну Ћорића.

Троицки је на спектакуларан начин довео Србију на праг четвртфинала, јер се после изгубљена два сета и сјајне игре хрватског тинејџера чинило да гостујући тим има "у руци" изједначење.

Ћорић је заиста импоновао приказаним тенисом, био је у великом залету. Међутим, искуснији Троицки није посустајао, корак по корак хватао је одговарајући ритам и успео да наметне иницијативу.

Претходно је најбољи тенисер света Новак Ђоквовић победио Мату Делића са 6:3, 6:2, 6:4. Меч је трајао сат и 30 минута, а Ђоковић је рутински и без превише напора савладао 158. играча света.

Публика у краљевачкој Хали спортова аплаузом, без иједног звиждука, пропратила је химну хрватске "Лијепа наша", што до сада није био случај на овим просторима. Ово је веровано први пут, од завршетка ратних догађаја, да током надметања Србије и Хрватске у било ком спорту химна гостујуће земље буде поздрављена на овакав начин.

У суботу је на програму меч дублова у којем Ненад Зимоњић и Виктор Троицки играју од 14 сати против Франка Шкугора и Марина Драгање, а у недељу, последњег такмичарског дана, од 13 сати састају се Ђоковић и Ћорић, а потом Троицки и Делић.

Пласман у четвртфинале Дејвис купа избориће репрезентација која забележи три победе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво