Читај ми!

Ђоковић: Победио спортски дух Србије и Краљева

Први тенисер света Новак Ђоковић похвалио је навијаче у Краљеву за изузетан спортски дух који су показали током његове победе над Матом Делићем у првом мечу Дејвис куп сусрета са Хрватском. Делић: Била ми је част, хвала публици на дочеку.

"Задовољан сам атмосфером и публиком. Ово је посебан дан за Србију и Краљево. Сви су показали поштовање према противнику. Хвала им на томе што је све протекло у спортском духу", рекао је Ђоковић, који је победом од 3:0 у сетовима донео Србији први поен.

Ђоковић је нагласио да данашњи противник уопште није био лак, упркос томе што је јавност већ унапред уписала први поен за Србију.

"Мате је незгодан играч који је показао својим тениским квалитетима да је спреман да се нађе у самом врху. Играо сам најбоље када је било најбитније, нисам дозволио ниједну брејк лопту и у томе ми је пре свега помогао добар сервис", рекао је Ђоковић.

Делић: Била ми је част, хвала публици на дочеку

Хрватски тенисер Мате Делић рекао је да је уживао током дуела са најбољим тенисером света Новаком Ђоковићем и захвалио публици у Краљеву на сјајном дочеку.

"Нисам имао шта да изгубим. Ушао сам у меч да уживам, играо сам против највећег свих времена, уживао сам и била ми је велика част. Наравно, било је мало треме, али како меч иде онда почнете да уживате", истакао је Делић на конференцији за медије.

Делић је додао да се не осећа као губитник, иако је Ђоковић убедљиво славио са 3:0.

"Ово није пораз, него победа, велико искуство за мене које ће ми донети напредак у каријери. Срећан сам што сам имао прилику да одиграм меч са Новаком", навео је Делић.

Хрватски тенисер посебно је захвалио публици у Краљеву, која је аплаузом дочекала хрватске играче, а током интонирања химне није се чуо ниједан звиждук.

"Хвала публици, изненађени смо, чули смо аплаузе нашој нашој химни и захвални смо на томе. Од почетка се овде осећамо као код куће, уживамо, а надам се и да ће меч до краја бити неизвестан", поручио је Делић.

Томислав Николић посетио српске тенисере

Председник Србије Томислав Николић посетио је после победе Новака Ђоковића над Матом Делићем српске тенисере у свлачионици и пожелео им све најбоље у мечу са Хрватском.

Николић је разговарао са Ђоковићем, Виктором Троицким, Ненадом Зимоњићем, Филипом Крајиновићем и селектором Богданом Обрадовићем.

У суботу од 14 сати на програму дубл меч Ненада Зимоњића и Виктора Троицког против Франка Шкугора и Марина Драгање. У недељу, последњег дана меча од 13 сати састају се Ђоковић и Ћорић, а потом Троицки и Делић.

Пласман у четвртфинале Дејвис купа избориће репрезентација која забележи три победе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво