Читај ми!

Србија повела, Новак убедљив против Делића

Србија је повела против Хрватске са 1:0 у мечу првог кола Светске групе Дејвис купа. Први тенисер света Новак Ђоковић савладао је у првом мечу Мате Делића са 3:0, по сетовима 6:3, 6:2, 6:4 и тако донео нашем тиму предност. После њих на терен ће изаћи Виктор Троицки и талентовани Борна Ћорић. Мечеве, који се играју у Краљеву, можете пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Меч је трајао сат и 30 минута, а Ђоковић је рутински и без превише напора савладао 158. играча на свету.

Публика у краљевачкој Хали спортова аплаузом, без иједног звиждука, пропратила је химну хрватске "Лијепа наша", што до сада није био случај на овим просторима.

Ово је веровано први пут, од завршетка ратних дешавања, да током надметања Србије и Хрватске у било ком спорту, химна гостујуће земље буде поздрављена на овакав начин. 

Дуелу између Ђоковића и Делића присуствовао је и председник Србије Томислав Николић, који је дешавања на терену посматрао у друштву председника Тениског савеза Србије Вука Јеремића.

Ускоро ће на терен изаћи Виктор Троицки и талентовани Борна Ћорић, док је у суботу од 14 сати на програму дубл меч између Ненада Зимоњица и Виктора Троицког против Франка Шкугора и Марина Драгање.

У недељу, последњег дана меча од 13 сати састају се Ђоковић и Ћорић, а потом Троицки и Делић.

Пласман у четвртфинале Дејвис купа избориће репрезентација која забележи три победе. Бољи из сусрета Србије и Хрватске играће у четвртфиналу против победника дуела између Бразила и Аргентине.

Овако је протекао меч у Краљеву:

14.19 - Крај меча. Србија је повела са 1:0. Први рекет света је рутински на свој сервис завршио овај дуел и укупним резултатом 6:3, 6:2, 6:4 савладао Делића. Публика је овацијама поздравила победу нашег тенисера. 

14.34 - Наш тенисер је у деветом гему пропустио лепу прилику. Ђоковић је имао чак две меч лопте али је Делић успео да се исчупа из оове, за њега, непријатне ситуације - 5:4. 

14.21 - Ђоковић у петом гему одузима противнику сервис и води са 3:2 у  трећем сету. Публика у Краљеву на ногама.

14.13 - Почео је и трећи сет, оба тенисера сигурна на свој сервис, 1:1.

14.10 - Новак је добио и други сет са 6:2 и сада има велику предност од 2:0 у сетовима. Сјајна игра нашег тенисера.

14.05 - Други брејк за Новака. Као и током целог меча, карактеристична је дуга размена преко мреже из које Ђоковић излази као победник и стижђе до нове три брејк шансе. Већ прву реализује освајајући трећи сервис Делића без узгубљеног поена и сада води са 5:2 и сервира за 2:0. 

13.51 - И у други сет Новак Ђоковић улази са предношћу коју је освојио одузимајући сервис Мате Делића који, одличном игром, пружа добар, али недовољан отпор светском броји један.

13.47 - После првог изгубљеног сервис гема Мате Делић успева да добије своја три сервис гема, али Ђоковић осваја све своје гемове и са 6:3 доводи Србију у вођство са 1:0. 

13.28 - Мате Делић успева да добије свој први гем у каријери против најбољег тенисера света за 3:1. 

13.21 - Делић на свом сервису покушава да парира првом тенисеру света, али не успева да сачува сервис и Ђоковић стиже до првог брејка и вођства са 2:0.

13.16 - Дуелом Ђоковића и Делића почео меч Србије и Хрватске у првом колу Сверске групе Дејвис купа. Новак први на сервису и сигурно га реализује за 1:0.

13.11 - Уз овације гледалаца Новак Ђоковић и Мате Делић почели загревање. Хала спортова у Краљеву биће испуњена до последњег места јер пристиже још навијача.

13.01 - Почелo је представљање селекција репрезентација Србије и Хрватске на терену спортске хале у Краљеву и интонирање химни. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара